Wednesday, November 18, 2015

S I N G L E L I F E ? ? ?


Hello everyone. Hello peeps. A very good afternoon at all. I'm just took my meal with my office mate. Ohh sangat kenyang ! Perut bagai nak meletop hah.

I am enjoying being single, okay ?
I'm not single. I'm not taken. I'm simple on reserve for the one who deserves my heart.

Masih tidak terbuka hati ini untuk dimiliki. Tidk terbuka hati ini untuk menerima sesiapa lagi. Bukan kerana masih harapkan yang lama, cuma aku tidak mahu patah hati lagi. Bercinta bukan sesuatu yang mudah. Berkasih bukan sesuatu yang boleh dibayar dengan wang ringgit serta kemewahan, akan tetapi, pertalian itu adalah sesuatu yang memerlukan kejujuran, ketulusan, keikhlasan dan apa yang penting adalah memahami antara satu sama yang lain dan juga melengkapkan kekurangan yang ada.

So aku enjoy dengan status "S I N G L E" aku ini. Single is not a status. It is a word that best describes a person who is strong enough to live and enjoy life without depending on others. Being single doesn’t mean that you know nothing about love. Sometimes being solo is wiser than being in a false relationship.

Okay so sekarang aku boleh jadi sebahagian daripada kawan-kawan korang kan? Let be my friends and aku juga tak sombong untuk boleh jadi kawan korang yee.

Walaupon .....



Many thanks to all my dear friends yang buat hari-hari ku begitu bermakna. Yang telah buat aku tersenyum simpul dengan perhatian korang tentang diri aku.Perangai masing-masing. Aku kenal segala jenis manusia yang datang kali ini. Alhamdulillah, mereka buat aku tersenyum dan aku bahagia. Cukup bahagia. Tidak tekata bahagia ini. Tambahan lagi team netball aku yang banyak perihatin dan beri semangat yang tak putus-putus pada aku. Alhamdulillah.

Mana mungkin aku boleh lupa semua ini kan. Mana mungkin aku boleh tendang mereka jikalau aku jumpa Mr. Perfect sekali pon. Mana mungkin aku lupa diri kan bila aku berduka, sedih, kecewa dan menanges. Mana mungkin aku lupaa.

Aku mula sayang akan mereka. Rasa sayang itu datang dengan penuh rasa gembira mengenali mereka. Aku menangis sebab masih ada lagi yang sudi nak buat aku bahagia. Beruntungnya aku. Terasa sangat dihargai. Terima kasih semua.

Aku tak akan ungkap setiap nama korang yee. Aku harap korang rasa apa yang aku rasa saat dan tika ini. Pejamlah mata, ingat aku, dan nama kau yang terukir. Hihihi. Jiwang sikit lahh yee. Sorry.

Happy Wednesday all !

Senyum lebar hari ini, lots of love, NLAD :)
Read more ...

Thursday, November 5, 2015

Can I at least get your awkward hug?


Hi everyone. I'm coming back! Selepas beberapa hari menghilangkan diri.
Pergi mana? So sorry busy dengan kerja. Training and dancing.

Alhamdulillah. Aku nampak lebih membaik sekarang. Masih dikawal perasaannya.
Cool down and terima segalanya dengan tulus, ikhlas dan aku buka selapang-lapangnya dada ini.

Dont be misunderstanding. I mean, aku lebih bersikap terbuka sekarang. 
Memang dia bukan untuk aku. Kenapa aku nak melawan takdir dan terus memaksa kan?
Keep strong and be strong enough, tepuk dada tanya selera. Untuk diri aku sendiri.

Can you at least give me an awkward hug?

Tanya aku kepada seseorang yang mula ukirkan senyuman dan beri semangat pada aku.
Aku mula tersenyum sengih hanya kerana baca mesej kau. 
Hanya bila kau hargai kekosongan hati dan diri aku. 
Seseorang yang cuukup baik, caring dan sentiasa cuba untuk buat aku ketawa dan tersenyum.

Bukan aku tak mahu jatuh cinta lagi. Tapi biarlah atas ketentuannya. 
Dengan siapa?
Dan biarlah ianya rahsia juga. 
Aku cumalah seorang wanita yang tak mampu penuhi segala kehendak sebagai partner yang terbaik. Aku cuma tak mahu kau menyesal setelah pilih aku dan bersama aku berkongsi hidup ini.

Biarlah buat masa sekarang, aku nak free. Free dari segala perhubungan. 
Aku tak mahu terikat dengan sesiapa. 
Akan tetapi percayalah, kau datang ketika aku berduka, dan ukirkan senyuman ini, aku takkan lupa. Dan aku takkan pernah buang kau dalam hidup aku. Jarak bukan pengahalang. 

Cukup kau jaga, perihatin, manjakan aku, aku hargai. Kerana aku seorang yang sentiasa minta disayang, dijaga, dibelai dan dimanja dengan seikhlas dan setulus hati. 
Bukan dengan penuh kepura-puraan dan kerana terpaksa. Aku mohon, jauhkanlah rasa seperti itu!

Duhai teman yang jauh nun disana, he is a man. Aku tunggu kau balik yee! 
Tepati janji kau nak bawak aku jalan-jalan taw. InsyAllah nanti aku plan ke sana. 
Jangan time tuhh kau overtime lahh apa kan, memang siaplah heh. 

Teman aku sampai bila-bila! Maaf sebab bila aku sendiri jaa aku cari kau.
Maafkan aku taw. Jaga diri. Aku doakan kau keje baik-baik kat sana okay!

Peeps, semangat ini dah bertambah taw. Aku rasa tenang sangat. Aminnn.
Semoga perasaan ini berterusan. 

Akan aku ingat sampai kapan pon, kau buang aku, buang sehabis-habisnya kan?
Aku tak doakan yang buruk-buruk pon. 
Semoga kau puas dan bahagia dengan apa yang kau hajati!
Ingatlah, hargai sesiapa pon yang sentiasa ada disisi kau. 
Buat baik, balaslah baik. Be nice to people please!

Salam Khamis dari aku yang sentiasa berdoa untuk aku kejalanmu, Ya Allah. 
Aminnn :)


Read more ...

Monday, October 26, 2015

STOP EVERYTHING...


Hai blogger. Hi si peneman hidup walau tak kelihatan. Hai tempat mengadu walau aku tak boleh peluk dan tumpang menangis dibahu kau. Hai segala tempat aku luah rasa hati yang akan ada org umum baca luahan hati ini. Hai teman, kekasih gelap dan nota yang aku titipkan segala rasa hati disini. 

Assalamualaikum ...

Kenapalah blogger ini bukan individu yang akan ada feedback two way communication yang aku boleh dapat semangat dan sokongan dari dia? Kenapa lahh blogger nehh bukan orang yang aku boleh peluk erat lepaskan segala rasa ini. Kenapa bukan kau blogger?

Aku perlukan kau. Aku perlukan seseorang yang aku boleh sandarkan kepala ini dibahu kau. Aku cuma nak tumpang menangis sepuas-puasnya dibahu itu. Aku nak kau turut rasai apa yang aku rasa disaat dan tika ini. Berilah aku kekuatan dan semangat yang telah hilang ini.

Stop crying and stop trying to control everything and just let go. Aku teramat kecewa dan aku benar-benar terluka. Akhirnyakan, bertahun itu tiada maknanya lagi. Tiada lagi yang perlu dikenangkan. Tiada lagi segalanya tentang kita. Apakah kau tahu dan rasa apa yang aku rasa tika dan saat aku tahu segaalanya yang teramat melukakan dibelakang aku? Apakah kau tak fikir atau apakah kau tak punya perasaan? Kau selfish memikirkan kebahagian kau seorang sahaja! Aku benci kau sangat! Benci-sebencinya kali ini.

Aku ikhlas, setia menanti penuh kesabaran tapi kau balas dengan penkhianatan. Aku tak nak kenal kau lagi dan aku takkan beri kau peluang lagi. Kerana aku cukup terluka dan luka ini takkan terubat walau apa sekalipon. Aku benci kau seumur hidupku. Pergi dan jangan kembali lagi dalam hidup aku!

Aku mula padamkan segala tentang kita. Aku cukup terkilan. Sampai terkadang aku tertanya, apakah salah aku sampai begini kau khianati aku? Apakah aku cuma layak untuk terus disakiti berulangkali? Sumpah aku cukup terluka dan kali ini aku lepaskan dengan hati yang terbuka dan jangan pernah datang lagi dalam kamus hidup aku.

Aku sayang segalanya dan kali ini aku akan move on untuk kehidupan yang lebih baik. InsyAllah walau aku tahu agak sukar untuk aku hadapi semua ini. Aku kuat dan aku pasti dengan adanya sokongan dari orang-orang yang tetap ada dikala aku tinggalkan mereka diwaktu aku bersama kau.

Kepada mereka yang kini ada disisi, maafkan aku atas sikap sebelum ini dan terima kasih kerana setia dengan aku ketika aku bahagia dan jatuh ini. Terima kasih dan aku tersangat menghargainya. Im speechless bila mereka datang dan mengambil berat akan tentang diri aku walau aku dalam keadaan duka sebegini. Terima kasih semua. Sokongan dan semangat yang mereka berikan adalah tangga untuk aku terus berusaha cekal dan tabahkan diri menghadapi saat-saat getir ini. Amin.

Walau aku tak kenal kau, tapi dengan pekanya kau tentang aku dan perjalanan hidup aku. Beri aku peluang untuk berubah. Tak sangka kan. Ada juga insan yang menghargai aku dalam diam dan aku tidak pernah tahu selama ini. Aku terharu namun tidak lahh semudah itu aku nak melupakan apa yang telah berlaku. Beri aku masa untuk aku menerima kawan yang aku tidak pernah kenal asal usulnya. Aku tahu telah lama kau cuba dan menanti, namu aku masih tidak bersedia dan aku perlu waktu. Aku bukan manusia yang sempurna dan aku perlu perbaiki diri sebelum aku ke langkah seterusnya dalam kehidupan. Alhamdulilah masih ada yang menghargai aku.

A big thanks to kakak yang selalu dengar luahan aku juga. Adek yang sentiasa faham akan perasaan dan masalah yang dihadapi oleh kakaknya. Aku tak terucap jutaan terima kasih itu. Akan aku jadikan nasihat itu sebagai pedoman agar aku mampu dan boleh kuat macam kau kakak ! Terima kasih !

Aku sayang mereka selamanya dan selamanya.
Terima kasih sekali lagi. Hati yang penuh luka, NLAD.
Read more ...

Friday, October 23, 2015

Its Friday...

Alhamdulillah its Friday again. 
Astagfirullah for my past. 
Alhamdulillah for my present and InsyaAllah for my future.


Just done dance training with my friends. Wahh, belajar menari pulak aku kan. Multi-purpose pulak rasa bila semua aku get involve. Bukan tamak tapi aku saja nak mengisi masa lapang. Masa banyak terluang dah sekarang nehh. Bebas nak melakukan apa sahaja.

Tett gambar kat atas saja nak promote colorful hari ini pergi kerja. Ada sikit semangat lahh.
Tuhh senyum ada banyak sikit. Buat lahh apa pon selagi aku masih untuk mampu ukirkan senyuman.
Bahagia didalam siapa tahu kan. So far im a quite happy dengan kehidupan sekarang.
Semakin membaik, alhamdulillah.

Next week dah start audition untuk dance. Nervous sebab first time but aku cuba buat yang terbaik untuk team. As long aku tak kekok dan tak lupa step insyAllah team nehh nampak perfect.

So tonight nak pergi Netball friendly dekat Stadium Pasir Gudang. Alang-alang pekasam kan memang tight schedule aku. So terus kesana untuk friendly plus training jugak lahh.
We'all prepare untuk game 31 Oct nehh di Kulai nanti. For sure my team akan turut sertakan diri lahh yee.

Okay see you later. Semoga apa yang aku impikan dan apa yang aku harapkan tercapai suatu masa dan suatu hari nanti! Doakan aku yaa kawan-kawan!

Aku dan rinduku yang masih untukmu selamanya..

Salam Jumaat :)
Read more ...

Thursday, October 22, 2015

BE STRONG NLAD


PLEASE STAY STRONG NLAD !
At the end, ayat ini yang mampu aku ucapkan untuk aku lebih yakin dan kuat.
Walau sebenarnya,


Lemah-selemahnya. Aku tersentak dengan segalanya yang akan berakhir kali ini. Aku telah cuba dan buat yang terbaik, namun aku masih gagal dalam perhubungan. Aku masih lemah dan aku masih tak mampu nak menjadi seoorang partner yang sempurna. Kekurangan dan kelemahan ini akhirnya buat kau kecewa dan terluka. Maafkan aku. 

Wahai hati bersabarlah jika ini dugaan yang harus aku terima. Terimalah dengan hati yang terbuka bahawa dirinya bukan untuk kau. Terimalah jika memang aku tidak ditakdirkan untuk kau. Tidak ditakdirkan untuk bersama. Terimalah dengan redha dan tulus walau pahit yang akan aku lalui. Mungkin Tuhan dan merencanakan sesuatu yang baik untuk aku dan engkau. 

Terima kasih atas kata-kata dan ungkapan yang kau luahkan dan ianya buat aku faham dan mengerti. Sumpah aku rasa sungguh kecewa dan sayu dengan semua yang terjadi. 

Terangi malamku dengan syair indahmu, 
Menenun kasih dalam sepi yang terasing
Saat kau pergi, lemasku bila tiadamu

Jauh terbawa lukisan hatimu,  
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini, 
Sampai harus ku pergi

Engkau bagaikan bintang-bintang di angkasa, 
Hanya mampu melihat kamu yang terbiar
Walaupun sakit, walaupun pedih tak berdaya

Berjalan tenang menghampiri persisiran, 
Melakar namamu di sisi pasir pantai
Pastinya hilang, tidak rasaku kepadamu

Jauh terbawa lukisan hatimu, 
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini, 
Sampai harus ku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu, 
Warna pelangi hiasan terindah, 
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harus ku pergi, 
Menuju aku kepadamu jadi satu, 
Meraih kasih kita

Jauh terbawa lukisan hatimu, 
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini, 
Sampai harus ku pergi...

Dedicated this song only for you. the one yang aku takkan pernah berhenti untuk terus rindu.
Isi hati, NLAD
Read more ...

Monday, October 19, 2015

NLEY Anniversary


Hello! Hi peeps! Today was my happy day. Know why? Mestilah gembira sebab hari ini adalah hari ulangtahun NLEY yang ke 10 Tahun berapa bulan dah tak ingat. Need to recounting back. Tarikh 19hb adalah tarikh permulaan aku dan dia. Lama sangat dah kan. Pejam celik mata nehh dah hampir sepuluh tahun. Siapa sangka kan. Pahit getir hidup dan pengorbanan....lalalalalala ... 

Aku tahu tidak akan ada ucapan dari kau. Dan aku juga tak mampu nak ucapkan melalui pesanan ringkas atau whatsapp. Bukan kerana aku ego. Tapi cukup lahh sekadar aku mengucapkannya disini. Ini pon dah cukup kau tahu bahawa aku tidak pernah lupakan kau.


Lihat gambar diatas. Wahh! Throwback aku saat indah ketika ini. She's the one yang selalu ada. Dia satu-satunya yang ajar aku tentang segalanya yang aku tak tahu. Samada yang baik atau yang tidak baik. Hihihhi . Kekadang lahh kan. Yang banyaknya adalah kebaikan. Siapa sangka dia juga selalu menitiskan airmata disebabkan sikap aku yang kadang-kadang membuatkannya benar-benar patah hati. 


Duhai insan yang amat aku cintai sepanjang hidup ini selain keluarga tercinta, Selamat Ulangtahun NLEY ! Aku rindu dan aku sayang akan segalanya tentang kita. Ianya teristimewa. Mungkin jarak yang memisahkan kita ini adallah ketentuannya. Aku redha. dan sesungguhnya aku pasrah dengan ketentuanmu Tuhan. Kita merancang dan Tuhan yang menentukannya kan. Aku telah cuba yang terbaik untuk relay ini. Namun hati ini juga telah luluh untuk bertahan.

Namun sayang, hati ini tak pernah menjadi milik orang lain. Ianya masih terpahat nama kau. Masih tersemat dihati dan diri ini segalanya tentang kita. Kebahagiaan yang kita sama-sama createkan sehingga sekarang masing-masing mencari haluan bersendirian. Suka dan duka yang dilalui bersama. Saat kau payuni aku ketika hujan, saat kau suapkan makan ke dalam mulutku ketika aku terlantar sakit dan segala-galanya yang tak mampu aku taip panjang lebar. Adakah kau masih ingat dan simpan kenangan kita itu sayang?

I love the way you are. Sumpah dan janji sampai aku mati. Semoga semuanya baik-baik sahaja yee sayang. Semoga kau lebih bahagia dengan apa yang kau idam dan harapkan. Cukup kau tahu, aku tak pernah berhenti untuk terus rindu, sayang dan cintakan kau seumur hidupku. Takkan pernah untuk aku berhenti untuk terus mendoakan kau dan berharap agar jika kau ditakdirkan untuk aku, aku pasti, apabila pintu hati ini terbuka, u'll be mine selamanya. 

Selamat Ulangtahun, NLEY. Lots of love, NLAD.
Read more ...

Saturday, October 17, 2015

Semalam


Semalam terdetik rasa rindu yang teramat sangat apabila aku sarungkan kasut futsal Nike Gato warna kuning pemberian hadiah hari jadi aku tiga tahun yang lepas. Masih utuh dan kuat kasut itu walau dah berjahit dibahagian tapaknya. Adakah seutuh juga relation antara kau dan aku?

Semalam, teringat akan pekik marah dia apabila aku mula tak perform dalam latihan atau perlawanan persahabatan. Teringat saat dia mengelapkan peluhku, beri aku air dan beri aku semangat untuk terus buat yang terbaik. Bukan hanya sewaktu pertandingan. Apa-apa jua perlawanan sekalipon. Dia akan sentiasa menemani dan akan senantiasa disisi memberi sokongan dan pekikan yang kadang buat aku tersentuh hati dan menangis.

Itu  semalam apabila semuanya terdetik merasai kehilangannya. Ohh! Aku rindu! Berharap agar kau tak lari jauh dari hidup dan hati ini. Apakah aku tak mampu untuk mengekalkannya lagi kali ini? Persoalan demi persoalan masih bermain difikiranku. Aku cuma buat yang terbaik dan aku cuma inginkan yang terbaik. Terkadang terlalu memikirkan perasaan sendiri, perasaan orang lain aku abaikan dan aku ketepikan. Maafkan aku.

Semalam juga, si stalker! Dan aku rasa memang dia layak untuk dipanggil shit stalker oleh aku. Menyamar atau menggunakan nama ig lain untuk stalker ig aku. Untuk apa? Menggunakan ig baru, bukan pelik tapi engkau lahh follower dan engkau lahh following ig baru tersebut. Bodoh ! Why so stupid nak jadi heroin kononnya ? What the fuck lahh !

Why so angry? Yes. Aku marah sangat. Sebab dirinya tiada kaitan langsung dalam hidup aku dan apa perlu nak tahu tentang hidup aku ? Get your own life please ! Stupid sangat !

Hari ini kerja setengah hari. Sambung balance kerja semalam dan report yang tak dihantar semalam. Semakin membaik. Alhamdulillah. Semooga Tuhan permudahkan segala urusan aku hari ini, esok dan hari seterusnya. Aminn.

P/S : I miss you so badly , She Can't Be Named. Walau dari jauh :( Bye.

Read more ...

Friday, October 16, 2015

Terhenti Seketika ...


Terhenti seketika aku kali ini. Menarik nafas lega dengan apa yang berlaku. Aku semakin rasa tabah. Semakin aku berani untuk berhadapan dengan kenyataan walau disaat tertentu itu air mata mengalir. Apakan daya, airmata sudah tiada ertinya lagi. Sia-sia. Menangis untuk sesuatu yang dah berakhir. Tiada gunanya namun aku tetap menangis kerana bahagia yang aku kecapi walau Tuhan pinjamkannya kepadaku hanya sebentar sahaja.

Aku masih mampu tersenyum walau senyum itu mungkin "FAKE" dimata mereka yang memahami isi hati ini. Memahami perasaan aku ketika dan waktu ini. Bergelora rasa hati. Mencari sesuatu yang boleh menghiburkan hati. Sesuatu yang boleh membuat senyuman ini terukir dibibir. Alhamdulillah, berkat keinsafan aku yang mula ke jalanmu Ya Allah, aku kini tabah dan kuat dan tidak selemah seperti dulu.

Betul dan aku sokong senyuman tak bermakna atau menunjukkan yang aku bahagia saja. Tapi senyuman juga tunjukkan yang aku strong enough. Come on Liz ! Aku boleh dan aku pasti boleh !

Dugaan demi dugaan yang datang dalam hidup ini. Ujian demi ujian yang aku terima. Inikan yang dinamakan manusia. Seperti manusia yang lain juga, pasti ada dugaannya. Dan kenapa pula mereka boleh dan aku tidak kan ? Disitu aku letakkan keyakinan. Putus cinta tak bermakna segalanya dah berakhir. Orang lain lagi teruk , lagi hebat dugaannya. Sedangkan aku yang cuma tekapai-kapai dan dihanyut dengan rasa putus cinta sahaja dah tak mampu nak harunginya ? Ohh! Tidak. Mungkin dulu aku ditapak itu, akan tetapi tidak lagi sekarang.

Mengertilah hati ini. Mengertilah apa mahunya aku disisimu. Aku bagai tiada tempat bermanja, tiada tempat mengadu. Tiada tempat untuk meletakkan kepala ini menumpang kasih dibahumu ketika air mata mengalir dipipi. Menagih kasih sayang yang tak boleh dibayar dengan wang ringgit. Aku menagih segalanya. Sememamngnya aku adalah seorang yang ingin selalu dibelai, dimanja dan disisi sentiasa. Namun, aku gagal untuk terakhir kalinya.

Kerana silap, aku diabaikan. Kerana pentingkan diri, aku diketepikan. Kerana tak pernah fikirkan perasaan seseorang, aku sendiri makan hati. Segalanya bermula dengan aku. Maafkan aku atas segala-galanya. Kau yang terindah dan akan selamanya bersemadi dihati dan jiwa ini walau tiada lagi nama ini terpahat dihati dan hidupmu, Aku relakan jiwa. Aku pasrahkan diri menerima takdir kehidupan dan cinta ini. 

Sesungguhnya, aku adalah insan biasa. Yang tak punya apa-apa dan aku senantiasa sedar akan segala kekurangan itu. Maafkan aku dan aku melangkah pergi untuk melihat kau bahagia dengan hidup yang kau pilih. Aku redha dengan ketentuannya. Mungkin Tuhan telah menentukan sesuatu yang lebih baik untuk diri ini dan diri kamu, insan tersayang.

Salam rindu berserta sayang dari aku buat kau "She can't be named". Doaku agar kau selalu bahagia dan menjadi yang terbaik untuk yang akan datang.
Read more ...

Monday, September 28, 2015

You deserved it NLAD

Bila hati kini mulai menangis, aku tak mampu ungkapkan apa-apa. 
Aku berputus-asa dengan mudahnya dan kali ini ianya benar-benar terjadi. Salahkah aku?

Aku tidak mintak untuk selalu bahagia, ketawa, tersenyum, namun sedikit kebahagiaan yang pernah aku kecapi pon sudah berbaloi buat aku. 
Aku tak punya apa-apa yang istimewa. Namun aku tetap aku dan terimalah aku sedaanya.

Tak semua perkara boleh atau mampu diungkap dengan kata-kata. 
Expresi wajah mungkin dah boleh buat orang sekeliling faham. 
Cuba pretending macam tidak ada apa-apa yang berlaku. 
Walau hakikat hati cukup bernanah luka perit menahan sedih, sayu dan perasaan.

Berilah aku ruang untuk aku terus yakin dan percaya dengan hidup yang sedang aku jalani ini ya Tuhan. 
Aku ingin ke jalan mu. 
InsyAllah dengan kekuatan yang diberikan serta doa yang tersayang.

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control, and at times hard to handle, but if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserves me at my best.

I'm tired. I can't do this anymore. 
I love you, in every possible way I can love someone but it's like you just don't care. 

I'm trying everything to accomplish your deepest dreams, but I can't.
 I can't handle the pain I've been feeling lately just like I can't handle the fact that I'm good enough for you. 
I'm so tired of trying too be everything you ever wanted. But most of all, I'm tired of waiting for something that will never happen.

Maybe it is just the way we are, when we are with each other. 
We cannot get it together or agree on anything and maybe that is what attracts us, the fact that you and I know what is best for one another but we are just too afraid to accept it. 

Either may, I am not sure if i can ever let go because deep down inside me, everything begins to hurt the moment i feel like looking away.

I'm sorry for being me and thank you for everything.

It is what it is. I accept it and move on. InsyAllah.

Aku sentiasa mencari ketenangan diri agar aku lebih dewasa untuk menghadapi setiap ujian yang mendatang.


Read more ...

Friday, June 26, 2015

Happy Friday u'olls !


Hi! Assalamualaikum semua. Salam Jumaat dari aku yang masih ditempat duduk melaksanakan tanggungjawab sebagai pekerja. Tapi sempat curik masa untuk buat satu post. Hihihi.

Hari ini hari Jumaat, hari yang aku tunggu-tunggu disetiap minggu. Kenapa? Sebab hari last bekerja untuk setiap minggu. Lepas tuhh tak perlu na fikir pasal kerja. Cuti! Seronok lahh jugak walau dua hari sahaja kan. Okay lahh daripada tada kan. #Akuseorangyangmalasnakbekerjalebihmasa

Aku rindu kawan lama. Aku rindu mereka semua. Dulu aku akrab dengan mereka. Kini tidak lagi. Apakah khabarnya mereka semua kan? Alhamdulillah. Mana yang masih aktif berfacebook, aku masih dapat up to date info mereka. Mostly mereka semua dah berkhawin. Dah beranak pinak dah pon. Wahh! Seronok tengok. Tapi aku belum lagi. InsyAllah. Coming soon!

Hari ini banyak sangat kerja. Masuk kilang nehh bermacam-macam jenis sistem aku belajar. Betul lahh kata orang, kalau nak belajar, masuklah kilang. So aku agreed lahh dengan statement dorang. At first memang pening yang teramat sangat. But slowly aku belajar dan aku faham. So today will be a HSE Committee meeting. Biasa dulu dekat tempat kerja, aku cuma join the meeting. But here, all the minutes meeting and slide presentations aku yang prepare. Termasuklah untuk Green Team meeting. Alhamduillah. Aku mampu dan ianya berhasil. Tapi slide tak siap lagi nehh. Aduhhh!

Banyak sangat kerja outstanding. Aku dah pening. Dengan sport club punya event lagi. Satu budget pon aku tak buat lagi. Dalam Kerry's Calendar aku dah letak bulan 8 nehh aku nak jalankan program untuk badminton. Sebab nama aku incharge untuk badminton. Tapi satu apa kertas kerja pon aku tak buat lagi. Ohh God! Need help! Aku dah lahh tak pakar pon dalam sukan badminton. Kalau netball tuhh boleh lahh kan. Cabaran buat aku.

Hari ini berbuka diluar. Hantar adik aku balik asrama di Kluang. Sekali jalan lahh selepas waktu kerja. Tak sabar nak balik. Lambatnya masa berlalu kan. 

Aku rasa aku dah tada apa nak bebel. Macam nak cakap sesuatu. Tapi entah lahh kan. Tak terkueluar pulak idea tuhh. Tadi bukan main berlambak-lambak yang aku nak ceritakan.

Oke lahh peeps! Selamat berbuka puasa yee semua! Mkan jangan kenyang sangat. Kawal nafsu anda yee. Hihihi. Happy weekend guys!



Read more ...

Friday, June 19, 2015

Hal Kehidupan

Assalamualaikum dunia .

Apa khabar? Semoga semuanya sihat walafiat hendaknya.
Aku belum terlupa untuk mengucapkan "Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak"!

Bersama-sama kita menjalani ibadah puasa dengan sempurna. InsyAllah. Baru hari pertama berpuasa semalam singgah bazar berduyun-duyun orang tau. Sambutan bulan puasa yang sangat meriah. Alhamdulillah syukur kepadanya. Ps: Jangan ponteng puasa yaa kawan-kawan!

Alhamdulillah sehingga ke 3 June yang lepas, genaplah umur aku yang ke-25 tahun. Rasa dah semakin meningkat umur tuhh. Tapi masih belum berpunya. Sang adam. Calon pon takda. Kalau dah jodoh tak kemana kan. Cepat atau lambat sahaja. Kita merancang, tapi Tuhan yang menentukannya. Bercakap soal khawin nehh, bukan dah miang sangat. Tapi org sekeliling sibuk dok bertanya. Sedara-mara, keluarga dan kawan-kawan. Apa yang boleh aku sampaikan, aku masih tidak bersedia dan aku masih tak memikirkan ke soal itu lagi. Hati dan diri bukan cerewet atau memilih, tapi aku tak nak terburu-buru. Mungkin bukan sekarang waktunya, InsyAllah, sampai lahh kad khawin aku kelak. Doa-doakan lahh.

Masa birthday hari tuhh, tak sambut mana pon. Tapi aku disambut dengan telur dan tepung pada pembukaan dan penutup hari kelahiran aku itu. Aku tak expect pon semua tuhh. Sebab masing-masing dengan gahnya berlakon kan. Phhuiii ! Aku terkena ! Nak marah apa? Sebab time org lain, aku lahh kepala yang kenakan mereka.

Opening dah kena. Closing pon kena taw. Paling best bila masing-masing dengan poyo kan nyanyi utk aku, konon-konon nak tangkap gambar sambil nyanyi. Aku tak expect apa-apa bila dorang minta adik ambil video. Sedang nyanyi-nyanyi, aku dengar adik jerit "Abg Nazri!" Aku disuruh berdiri didepan. Aku pusing sahaja ke belakang, 3 biji telur pecah atas kepala aku. SETAN ! Belum sempat cakap apa-apa, satu lagi biji telur tepek kt kepala aku. Kuang Hasam betul lahh ! Propa jaa dorang nehh semua taw ! Mandi telur aku gamaknya.

Aku happy sangat. Paling happy sebab someone aku buat surprise datang dari belakang bawak sejambak rose putih, kek beserta belon "Happy Birthday" (yang kat gambar default profile aku depan tuhh) sambil nyanyikan lagu Happy Birthday. Wahh ! Dia tak pernah miss untuk buat surprise birthday aku. Awesome thanks sayang! Aku hargainya. Terima kasih kerana masih sudi buat aku rasa tersangat dihargai. I'm speechless! 

Wahai sang pujangga, aku mohon maaf atas segala kesilapan, kesalahan dan tingkah laku yang telah menyakiti hatimu. Menitis airmata ini bila teringatkan segalanya tentang kita. Kenangan pahit manis bersama, disaat bangun dan jatuh bersama, Disaat aku mula nak mengenali kehidupan. Disaat segalanya bermula. Terima kasih untuk segalanya. Mana mampukah aku untuk padamkan kau dalam hiidup ini, Ema Malina! Aku cuma manusia biasa. Aku akan khawin selepas kau diijabkabulkan, itu janji aku! Kerana dialah sahabat, dialah kawan, dialah teman dan dialah juga lawan. She is my everything. Dan aku tak lupa untuk ucap selamat ulangtahun NLEY hari ini yang ke berapa aku tak ingat. But almost 10years! A ver long time relationships that i ever had in my life!

Duhai hati dan perasaan ini, tunjukkan aku sesuatu. Aku buntu. Aku kusut. Aku sunyi. Aku sepi. Aku sayu. Aku terdiam. Aku meronta. Aku terlalu berharaap. Sampai terkadang aku menitiskan airmata dengan mudahnya. Bersabarlah wahai hati. Mungkin ada sesuatu yang terbaik buat diri ini. InsyAllah.

Aku yakin dan aku pasti, setiap orang didalam hidup pasti akan merasakan cobaan dan masalah, keraana itulah takdir hidup kita, dan kita tidak boleh menyerah begitu saja. Denagn adanya masalah kita akan belajar untuk bersikap lebih dewasa dan bijaksana. Ingatlah juga setiap masalah yang datang pasti akan mendapat keindahan diakhirnya nanti. InsyAllah aku tak mudah putus asa untuk menghadapai cobaan hidup yang makin berat ini. Aminn Ya Rabbal Alaminnnn :)
Read more ...

Friday, May 15, 2015

Hati Perempuan


YA ALLAH ! Today I woke up. I'm alive. I'm healthy. Alhamdulillah.
 
Tiada siapa yang dapat mengubah diri kita selain kehendak diri kita sendiri. Every day may not be good, but there's something good in every day.
 
I hate no one. No matter how much they've wronged me. I'm being humbly, no matter how wealthy they become. Think positively, no matter how hard life is. Smile, even if my heart bleeding. Give much, even if i've given little. Keep in touch with the ones who have forgotten me and forgive who has wronged me. And do not stop praying for the best for those that i love so much in my life! 
 
Ya Allah ... Kau izinkan aku bernafas lagi di bumi-Mu . Syukur dan puji aku hanya untuk-Mu . Bantu aku mengharungi cabaran mu hari ini, esok, semalam dan akan datang. Jangan biarkan aku leka dengan kegembiraan dan kebahagian yang telah engkau berikan. Dan jangan biarkan aku hanyut dengan kesedihan dan kekecewaan yang telah engkau takdirkan.
 
Aku tahu dan aku pasti. Bila perancangan kita tidak menjadi seperti yang diharapkan.
INGATLAH & SENYUMLAH ... kerana manusia hanya mampu merancang dengan cita-cita, tapi Allah merancang dengan kuasa dan cintanya.
 
Doaku hari ini,
Ya Allah, sekiranya hati ini telah dikotori, sucikanlah. Sekiranya hati ini telah dilukai, sembuhkanlah.
Ya Allah ceriakanlah air mata yang mengalir dan kesedihan kepada kebahagiaan yang berpanjangan
dan berikanlah kepada hati ini kekuatan untuk membalas setiap kebencian dengan kebaikan dan senyuman.
 
I'm not perfect, I know that. I make miistakes, I know I do.
And oonly I do know that I will always love my family and NLEY forever till my last breathe.
 
 
That's all. Thank you.
Read more ...

Thursday, April 2, 2015

Tiada lagi .

 
Yeah ! Everybody hurts. Me too.
 
She's already gone. Where is she? Where are you?
Dalam flight on the way ke Jeddah bersama mama, ayah serta penumpang yang lain.
Alhamdulillah rezeki awak dapat jejakkan kaki ke tanah suci bersama yang tercinta.
Kami disini mendoakan agar awak, mama dan ayah serta jemaah haji yang lain selamat pergi dan pulang ke tanah air ini. Selamat menunaikan ibadah umrah yee sayang.
Kami amat merindui kamu sayang. Semoga semuanya baik-baik sahaja dan semoga juga Tuhan permudahkan segala urusan awak sepanjang berada disana.
 
Why so hurts? Something happen yang tidak akan aku lupakan. Ini peluang terakhir.
Aku terluka lagi walau hanya kerana ditipu. Entah kenapa rasa macam ditikam bertubi-tubi.
Aku berharap agar ianya tidak berlaku lagi. Be strong Lizainy!
 
Sayang, im gonna miss yoou so badly. Take care okay dekat sana. Jaga pemakanan. Jaga kesihatan.
Jangan lupa aku dekat sini. Doa banyak-banyak untuk aku yaa sayang.
 
Alhamdulilah rezeki lagi kali ini. Awesome present "Baby G Watch" from her. Im so surpised!
Hadiah anniversary last month katanya. Itu jaa lahh cara dia nak tackle aku bila marah, sedih dan terluka dengan sikap dia.
By the way mushy, aku terima hadiah tuhh bukan sebab aku gilaknnya. dan bukan semudah itu marah aku hilang. Aku tak perlukannya. Tapi aku menghargainya sebagaimana aku nak kau mengerti cara aku menghargai kehadiran kau dalam hidup aku. Kemewahan harta benda bukan segalanya bagi aku.
Tapi apa yang aku cuma mahu adalah kepercayaan, kesetiaan, kejujuran, ketulusan dan keikhlasan dalam relation. Aku harap kau mengerti itu yaa sayang.
 
Hampir 10 tahun kami bersama. Alhamdulillah masih dikekalkan sehingga ke nafas hari ini.
Cukup kau tahu, aku cukup bahagia walau ada duka berada disamping kau wahai budak degil!
 
Aku sayang kau dunia akhirat ! 10Hari bakal kau pergi tinggalkan aku sendiri.
 
Aku rindu.
 
Wassalam :)
 
 
Read more ...
nlad
A women with a different kinds of addiction