Thursday, August 23, 2012

HAPPY EID MUBARAK :)


Wahh ! Lamanya Lisz tak update blog nehh kan . I'm busy much lahh peeps . Banyak perkara nak dibuat . So many outstanding work has not settle yet . Beraya dengan rumah yang tak siap nehh lagi . Huhh ! Tension okay ! Till now rumah masih bersepah , berserabut dan tukang tuh tak siap-siap buat kerja lagi . Geramnya !

Tahun nehh takda lahh nak beraya sakan . Taktahu nanti macamna keadaannya bila ada tetamu yang datang . Omg ! Banyak woo nak dikemaskan lagii . Anyone yang sukarela nak tolong kami ? Hiihi .

Di kesempatan ini , although no face to face , do not shake hands , but hearts was close to saying sorry for any mistake , Minal ‘Aidin wal Faizin' , apologize and unseen . I hope that sesiapa pon dapat memberi kemaafan dengan hati yang tulus ikhlas yea . Lupakan yang lama , mulakan yang baru .

Hah ! Sesiapa yang banyak buat salah dan dosa dekat aku tuh apa lagi tunggu ? Cepat mintak maaf !
Lisz pon bukan jahat or kejam sangat taknak memaafkan orang . Hishh ! Korang baik dengan aku , aku berkali ganda lahh respect and baik dengan korang . Lisz tak suka bermusuh . So tak perlu ada rasa takut or malu nak bertegur or minta maaf dekat Lisz nehh . Hihihi .  Siapa makan cili terasa pedasnya .

Im just being myself dan lisz hanya lahh manusia biasa yang sering melakukan kesilapan samada sedar ataupun tidak sedar . Maafkan Lisz yea peeps .

Okay lastly , I wish you ALL a very happy and peaceful Eid . May Allah accept your good deeds , forgive your transgressions and ease the suffering of all peoples around the globe . A very Happy Eid Mubarak peeps :)
Read more ...

Sunday, August 5, 2012

15 Days Ramadhan


A very good morning everyone . How are you today ? Happy fasting for you all today . 
Hope that puasa hari ini dilaksanakan dengan cemerlangnya . Well done !

Lisz tak pergi shopping untuk raya lagi tapi saja nak upload gambar shopping sebab nak bercerita tentang diri nehh tiada semangat nak bershopping . Sebab ? Boleh baca entry semalam kalau nak tahu . Nak bawa adik bongsu shopping pon takda semangat . Tapi dah janji nextweek memang kena bawak dia pergi shopping untuk raya . Sempat lagi kan ?

Hm . Bulan puasa nehh kerja bertambah lahh penat dibuatnya . Jalan jauh sangat dan yang bekerja didalam MMHE sahaja yang tahu . Kan kan ? Alhamdulillah sepanjang bekerja tada lahh niat nak buka puasa sebab penat . Esok seperti biasa walkabout dan meeting lagii . Merungut sikit lahh nehh , boring attend meeting time bulan puasa sebab tak dapat makanan . Hihihi .

Lisz nak further study . Nak sambung degree . InsyAllah ada rezeki Lisz dapat sambung belajar lagiii . Nak dapatkan Green Book tapi tak cukup pengalaman bekerja lagiii . Nak attend yellow card triple S course pon belum dipanggil-panggil lagi . Sentiasa berdoa nehh nak miliki semua tuh supaya lepas nehh dapat duduk relax dan miliki gaji yang memuaskan . Gaji sekarang pon alhamdulillah OK , tapi tak salahkan kalau kita nak yang lebih baik ? I'll for that . Btw , Thanks to God :)

Every sunday routine : Sekejap lagi nak kemas rumah , jemur pakaian , follow mom hantar service kereta dan hantar adik bongsu tuhh  balik Kluang naik bus dekat larkin bersama kawannya . 

* Mushy not with me start yesterday and today . Turn dia balik Taman Molek bersama keluarga tercintanya . 

* Sangat tak suka dengan hypocryte people yang didepan keluarga pura-pura suci , belakang ? 
Cakap orang bukan main sedangkan darah daging sendiri berganda-ganda teruk daripada DIRI aku ! 

That's all . No comment lagii .
Read more ...

Saturday, August 4, 2012

Bad mood now .

Mushy vs Shumy

Hah ! Ini lahh dua manusia yang selalu bergaduh dan terus bergaduh . Hish , cakap untuk diri sendiri nehh . Hihihi . Dari bangun tidur tengok handphone baru nehh tiada apa-apa call or notification pun dari Mushy , dia terus mengamuk dan naik marah dan marah terus . Menyirap sangat ! Tahu kenapa ?

Sebab dia nehh memang pantang kalau dah ditidurkan Mushy , then bila bangun tengok Mushy takda dekat sebelah , hah ! Habes lahh menyinga ! Dah lahh tada kat sebelah tadi sebab Mushy kerja , then sedar dari tidur tengok hp tiada apa-apa pon . Huhh ! Naik temperature nehh . Mengamuk lahh apa lagii .

Kalau dia tak suka tetap akan tak suka lahh ! So jangan buat ! Now nehh malas nak pandang hp lagii . Mushy call berkali-kali , dia takkan angkat dan takkan reply message sampai rasa dia dah betul-betul cool . Sakit hati dan sakit otak kott dengan sikap dan kerenah dia nehh kan . That's the real me lahh . Mushy lahh yang hanya mampu tahan dengan sikap buruk dia nehh . Tahu ?!

Malas nak cakap banyak . Dia memang susah nak dijaga . Terima lahh dia seadanya . Nak berkawan dengan dia mesti berhati kental , sabar dan tabah sebagaimana yang Mushy dia buat untuk sentiasa tackle dan pujuk dia sampai dia benar-benar OK . Itu hebatnya Ema Malina dia . Apapun akan Musy buat untuk dia . Beruntungnya lahh kan . Hihihihi . 

Mood raya tahun nehh 15% sahaja sebab banyak yang outstanding lagi . Buat renovation rumah terbengkalai . Rumah dah macam puaka . Bersepah dan berselerak gilaa dan dipenuhi dengan barang-barang . Serabut  pale otak ! Tukang rumah dah bawak lari RM14 000 tanpa siapkan rumah yang hanya dah buat 30% sahaja . Balance belum dibayar habis . Another RM 4, 000 . Jiran sebelah turut jadi mangsa , dah bayar RM 13 000 tanpa ada apa-apa lagi . Barang langsung tak nampak ! Tukang melayu pulak tuh . Boleh bagi cadangan tentang ini tak ? Tukangnya masih disekitar pasir gudang dan isterinya adalah operator di kilang mak . Boleh bantu saya , comment yeah .

That's all . Not in the mood nak shopping raya . Next week mungkin with Mushy :)
Read more ...

Sedap , Steamboat !


Berbuka puasa bersama Greaters 8 Team and my lovely mom , lil sister and my love Mushy .

Makan dah banyak sangat dan masing-masing menonjolkan bakat dlm bidang masakan .

Berat badan nehh dah semakin bertambah meskipun di bulan puasa . 
Niat nak kurus entah tercapai pon tak tahu lahh kalau dah jumpa makanan kerja nak melantak jaa !

1st day steamboat dekat Seri Alam with my family , SODAP ! RM 18.00 .

2nd day steamboat dekat Sedap Gila , Taman Gaya , TAK SODAP ! RM 20.50 .

Boleh bandingkan harga dan kesedapannya okay dan sila cuba lahh .

* Nak pergi Rawa Steamboat Restaurant tapi ramai cakap Non-Halal . Confiusing !
Senang tak payah makan lahh kalau ragu kan ?

Nice and happy day with them and i do love them forever . 

That's all :) Byebye .
Read more ...

Birthday gift !


See , see and see gambar diatas nehh . Wahh ! I'm happy much sebab dapat hadiah nehh daripada Ema Malina binti Md.Yunos . On my birthday last 1months ago dia menghadiahi sebuah telefon bimbit Samsung SIII kepada Lisz . Tersenyum lebar lahh Lisz nehh taw . Hihihihi .

Thank you so much yeah my lovely Mushy sebab bagi hadiah yang memang Lisz idamkan before . * Niat nak tukar hp dah dijadikan kenyataan oleh my love Mushy . It was so surprise lahh ! On Mushy birthday Lisz bought two items for her . Kasut futsal Nike Gato and seutas jam tangan Casio sahaja .

Opps ! My mushy pon dah ada handphone baru juga lahh . Now she use Samsung Galaxy SII . So , we are a new of Samsung user . Still in process untuk mengodeh-godeh hp lagi . Biasa lahh , kami langsung tak pernah guna Samsung hp kan . Susah kott but best gilaa !

Mushy suggest either iPhone 4S or Samsung . But ramai suggest Samsung are more better and Samsung top of gadget market now . Screen size pon bigger then iPhone . Harga pon tak jauh beza . Sama sahaja . What ever it is , apa-apa handphone pon Lisz tak pernah kesah asalkan boleh call dan texting . Its enough . I'm not the one yang suka membazir beli handphone mahal-mahal . It will waste my money !

That's all . I love my new handphone . Thanks again my love Mushy for the birthday gift ! I love you will never end :) * Teringat Si jahat hati busuk muka tembok Ex-Girlfrie yang pernah belikan hp untuk Lisz utk present and then dia beritahu orang lain that Lisz kikis dia minta belikan hp tuh dan mcm lagii . Stupid much ! Belagak konon-konon kaya tapi kenyataannya TIDAK ! Memalukan !
Read more ...
nlad
A women with a different kinds of addiction