Monday, December 19, 2011

Netball again lahh .




NETBALL Tournament on 18th DEC 2011 .

These all are my lovely people oke , see muka mereka yang cumil-cumill nehh .
Mereka memang gilaa bergambar boleh ta ?

                                   Location             :  Infront of Menara Aqabah Pusat Bandar PG
                                   
                                   Players Name     :  Effa | Azie | Adek | Boy Gf  (Team 1)
                                                                Lisz | Emma | K'Chik | K'Mira (Team II)

                                   Result                :  Team I kalah dalam grouping .
                                                               Team II , Final but second place only .

                                   Remarks            :  Good job and well done to all PGSC Players !
                                                               Congratulations !

* So sorry sebab bad performance from Lisz sebab dengan keadaan Lisz yang ta sihat yea .
 Maafkan Lisz oke my lovely team !
Lisz sayang mereka sgtsgt !
Read more ...

Blue Flower High Wedges Sandle .

Hihihi . Kenapa Lisz na kepo sgt nehh tunjuk-tunjuk new wedges nehh ? Its up to me lahh . 
Bellog Lisz , apa Lisz na update , Lisz punya suka lahh oke ? Sorry if so rudely here .
Bersahaja boleh ? hehehe .

Lisz sukaa akan type of wedges yang macam diatas tuh . Cantik kan ? Agree ta dengan Lisz ?
Actually na yang warna merah but tada ponn . Its oke lahh . yang nehh pon cantik kan .

This wedges beli dekat Summit jaa . Harga yang berpatutan sebab my Mushy yang belikan . hehehehe . Thank you so much Mushy sebab belikan wedges nehh . Nanty belikan banyak-banyak lagy oke ? Boleh buat koleksi banyak-banyak . Buhsan dah tengok kasut yang sama jaa dipakai bila hangout kan .

* Peeps , boleh state here any wedges yang korang rasa cantik untuk Lisz beli . 
Agak susah lahh kan na carik wedges yang macam kita na kan ?

Again , thank you so much sayang .
Terima kasih yang banyak yeah .

I love you Mushy :)
Thats all .
Read more ...

HSE Day :)


Photo ini di ambil semasa Hari Sambutan Safety or lebih sinonim dipanggil Safety/Hse Day bagi Project Gumusut Kakap di MMHE . Ribuan penonton dan pengunjung . Safety promoter each company diberi tugasan untuk menjaga setiap kaunter , menjadi pleakon untuk sketsa / video safety dan bersama-sama menjayakan HSE Day ini dengan cemerlangnya . Tahniah di ucapkan !

Maaf di pohon jika ada kekurangan . Mungkin kita boleh perbaiki lagi untuk bakal HSE Day pada bulan Mac tahun depan dengan adanya cadangan-cadangan yang bernas daripada semua pihak . InsyAllah jika masih diberi kesempatan untuk melaksanakannya .

Well done to all yang participated dan thank you so much kerana menjayakannya . It such as the best what even cenderahati hanya sebuah lampu suluh kecil yang bernilai RM 10 yang catnya dah terkopek-kopek . Jadikan itu sebagai kenangan yea .

Kerjasama yang cukup memuaskan pada team 8 :
Hanafi , Zulfakar , Yark ( diganti kerana Syukur cuti ) dan to me . heehehe .
Korang memang the best team lahh !
Thats all , see you in the next HSE Day okay ?
Read more ...

Saturday, December 17, 2011

3rd Day after operation .

Salam dan Selamat Petang buat semua .
Lisz berharap agar semuanya baik-baik belaka .

Today is my 3rd day after operation . How is it ? Still sakit dan membengkak yang melarat . Kenapa heh ? Berbanding dgn yang semalam , Lisz boleh lagy na bukak mulut untuk makan , but today ? Mak buatkan mihun sup pon Lisz langsung tak boleh makan sebab sakit . Even baring dekat tilam pon terasa dengung sakitnya . Agak buat Lisz takut jika apa-apa yang tidak dijangkakan berlaku . Tetapi , Lisz berharap tiada pape yang berlaku . Segalanya baik-baik sahaja kan . I hope so .

Buruk boleh ta muka Lisz membengkak macam nehh . Tadi pegy hantar kereta syukur pon dia berdekah tengok muka Lisz . Jahat taw dia . But its oke , Lisz ta kesa pon .

You can see this my pipi yang bengkak . Real look lebih jelas .


Guys , please tolong Lisz sesaat yea ? Tolong untuk doakan keselamatan dan kesihatan ayah Emma Malina , my Mushy tuh . Her dad was in hospitalized . Semalam dalam critical , alhamdulillah dah dalam keadaan normal selepas beberapa jam kemudiannya . But ayah still dekat hospital lagii . Minta untuk doakan agar ayah  Emma cepat sembuh dan sehat seperti sedia kala . Oke ? Thankyou so much peeps .

To Mushy , i'm pity to you syg . Lepas Shumy , ayah pulak kan . Satu kehebatan dia adalah kekuatan dan ketabahan dia menghadapi segala yang berlaku pada org yang disayanginya itu kan . Dia sanggup jaga apapon jua keadaan orang yang dia sayang tuh . Even kencing dan berak pon dia sanggup bersihkan . Ada ta yang kat luar sana mampu lakukanya jugak ? If ada alhamdulillah , if tada ? Hm . Beruntunglah dan hargailah orang yang mampu menjaga kita seadanya .

Hope that Ayah dan Lisz ceat sembuh yea . Pray foe me especially to Ayah oke my dearest peeps .

Thank you so much and best regards from me here .
Read more ...

Thursday, December 15, 2011

Mouth Operation




Hello to all my dearest peeps here .
Have you got a nice day to day ?
I wishing you all a very nity night oke . Sleep well oke .

9.50 till 11.30 i'm in mouth operation room (Pakar Bedah Mulut) at Hospital Sultan Ismail Johor Bharu today . It was so pained much than expected . Tak boleh tahan sepanjang operation sebab jadi sedar sakit yang teramat sangat . Only God know what i'm feel during the operation .

I'll share to you about this later . Now , just can only drink some of water and can't doing anything either eat or talk to others . Just tahan dan sembuh dengan secepatnya . Pray foe me yeah my lovely peeps .

Thank you so much to my cute HearBeat Emma Malina bt Md.Yunos sebab berada disisi saya sepanjang operation and sudi na jaga Lisz yang sakit nehh . Everything she did to me untuk kesenangan Lisz . I'm the lucky one kan peeps ? Thank you so much sayang and i love you so much dak comott !

My dearest BFF zulfakar dan Syukur si keding , i miss you so much !
3 hari MC ta pegy keje nanty . Take care oke kawan .

My TTM Sai , hope that everything oke dekat laot sana yea .
I miss you .

My cute peeps Shiera , thanks foe your support .
I'm being happy ada friends yang macam awk even kita ta kenal kan .
Stay be friend with me forever oke dear ?

I love you all peeps espeacially my Mushy .
I miss you all peeps espeacially my Mushy .
Read more ...

Tuesday, December 13, 2011

Offline foe a long day maybe .


Mouth Operation coming soon .

Hello to everyone , especially to my lovely peeps . 
Hope that everything gonna be okay yeah .

Lisz will in Mouth Operation these week on 15th December 2011 ( Thursday ) .
Sangat takut dan menyeramkan oke . Tank buad pon ada kott .
Tapi kalo ta buat makan apa pon sakit lagi . Ta tahan dan ta sanggup oke .
* Another one day left . Haishhh !

Im so tired then . Sleep the better way to rest without any disturbing from others .
Talk to me if you need something or to talk for .

i'll offline foe a long time maybe till i'm feel free to online back .
I'll miss you all guys and my cuties peeps !

Good Night and sleep well yeah .
Don't forget your meal .

Hope that i'll more strong than before to face all of these life fact .

I like ''Got To Go'' songs !
Its just foe you babe . Hear that !
Foe sure you will like it like me .

Smile always like me oke .

Byebye babe .
Read more ...

Sunday, December 4, 2011

Sunday was bored day .


i'm say Hi to everyone here !

Today was so bored day okay .
Nothing are going to do . Im just staying at home and ate so many kind of food yang ada .
* Full tank already . Macamana ta gumok kan ? hehe .

I'm done washed all my new clothing sebab terbaca entry yang menakutkan .
* Please baca ! Take note okay my all dearest peeps . Berhati-hati okay ?

Hujan tidak berhenti turun kan ? Lucky disebelah pagi cuaca agak panas .
Kering akhirnya baju-baju yang dibasuh , dilipat dan disusun oleh Lisz sendiri .
Semua kerja-kerja dirumah selesai dengan baiknya .

Opps ! New hot stories about my Ttm , Mohd Saifulizan Misman .
Dia dah berbaik dan come back dgn her ex-girlfriend back .
Semoga berbahagia yea Mr.Cina Bukit and smile always like me .

Mushy , you'll always ada dengan Lisz kan ?
Akan selalu jaga , melindungi dan berikan Lisz kasih sayang kan ?
Hope tiada lagi yang pahit yang harus ditempuhi lagi . Just be sincere okay !

Lisz going to sleep now , besok kerja . Ouchhh ! Face Lisz dah macam semakin teruk pulak .
Kesan-kesan small pimple jadi black spot yang menghudohkan .
Orang mesti egt tahi lalat banyak dekat muka kan kan ? Ouchhh ! i dislike this :(

15 December 2011 is a date Lisz akan menjalani Mouth Operation at Hospital Sultan Ismail .
Peeps , pray foe me okay ? Big of scared tawuk . S E R A M !

Ilyou and  Imyou all so much espeacially to my Mushy !
Thats all foe today . Goodbye . Goodnight !
Read more ...

Saturday, December 3, 2011

Hujan berterusan kan ?

Salam , Selamat sejahtera dan salam 1 Malaysia to all my cuties peeps here !
Buat apa tuh ? Sudah update belog kep ?
Have a nice and great day yeah babe :)
Lisz wishing you all a very nity night and sweet dream okay .

Hujan ta henti-henti kan turun ? Alamat banjir lahh negeri Johor nehh nanty kan . hehehe . Lisz na pergi kerja pon ta best taw . Hujan turun , dah basah kuyup . Dah lahh kadang-kadang lupa bawak payung kan . Apa yang penting , cuaca memang sejuk gilaa lahh babe ! Arghhhh ! Berselubung habes Lisz tidur malam taw . hehehe .

Tadi after balik kerja terus rushing pergi Abg Fendy Wedding dekat Jalan Bayan , Taman Kota Puteri . Dekat jaa lahh hai . Lisz pergi dengan Mushy wore Flowers theme of Baju Kurong okay . Cumill gilaa Mushy berbaju kurung bunga taw . So sweet babe . Gambar utk today lisz malas na upload lahh . Opps ! Sorry yeah .

* Cumill pasangan pengantin baru tuh tadi . 
'' Selamat Pengantin Baru Abg Fendy dan semoga berkekalan hingga ke anak cucu yeah ! ''

Then hangout dengan family pergi main Bowling dekat Leisure Mall sahaja . Main 2 game jaa . Beli Cool Blog , my favourite flavour , Chocolate Ice Blended lahh okay with pearl . ahaaa . Sangan sodappp !

After that , terus pergi Tesco Seri Alam shopping barangan dapur .

Sekarang ?
Lisz dah mengantuk gilaa nehh . Penat dan stomach ache . No idea na cakap apa lagii . See you pada next entry okay ?

Good Bye all .
Ilyou and imyou all espeacially my Mushy :)
Read more ...

Friday, December 2, 2011

Hari Kedua on DECEMBER .


Opps ! Zulfakar scandle . Zulfakar . Kaka Nurraif dan me here .

Hye my peeps sayangs !
Good Night and sleep tight okay ?
Jangan lupa mimpi Lisz okay ? Wajib taww . hahaha :)

Early this morning dah bersiap untuk pergi ke kerja send by Mushy .
TAPI ?
Call call Abg Azfar confirmkan kerja ke ta , then dia kata better tayh masok sebab hujan ta henti-henti dan agak lebat kott . So , Lisz batalkan niat na pergi ke kerja sebab malas na stay dekat sana , reason lain sebab tiada cabin kan . Duduk bersepah-sepah macamtuh . So better duduk rumah habeskan masa mengedit belogg adek Lisz yang kecil tuh . I've tried my best edit adek punya belog taw . Na tengok ? just click this link :

* Ta cantik jangan cakap banyak okay . Lisz bukan pandai sgt mengedit .

Hampir 1day edit adek punya belogg taw . Finally , hampir-hampir siap lahh kan . Huhh , memenatkan sungguh !

Then dapat calling dari Zulfakar dan Si Keding Syukur ajak lunch together dekat MCD Seri Alam . Wahh , kenyang bangat dehh ! Thank you so much yea Zulfakar sebab sudi na belanja Lisz dan yang lain yang ada dalam gambar diatas tuh . Opps ! Gambar Si Keding Syukur tiada sebab dia yang tolong snap kan picture lahh . Berkat hari ini Lisz merasa hasil pendapatan orang bergaji status permanent kan . hehehehe .

* Si Keding Syukur , sila standby untuk next belanja makan pulak okay ? jangan na mengelak . Gaji besha kan ? Lisz ta sabar na makan free lagi . hehehehe .


My Cute Mushy here .

See the picture above , woww ! Cumill kan si comot nehh bertudung ? ahaaa . She was so so cute peeps ! Mushy send this picture sebab dia beritahu yang dia na berphotographer untuk ambil gambar her cousin yang sedang akad nikah using her Canon Camera tuh . Hm , cantik ke Mushy ambil gambar tuh heh ? hehehe . Mesti ta cantik macam Shumy ambil kan ? hehehe . Jangan mara , nanti kena jual kata Si Keding Syukur . 

Okay , Good bye to all my peeps , dearest friends at MMHE , and to all of people yang mengenali Lisz .

* My mom asking about Sai and Tengku . Hope that both of you are getting better okay .

I love you all esspeacially to my Mushy .
I miss you too espeacially to my Comott Mushy .
Read more ...

Thursday, December 1, 2011

Yeppie , NLEY Back !


Nurul Lizainy dan Emma Malina Yunos here .

We're going back together again . hahahaha . Did you believe ? Anyone get negative jealous with us ? hahaha . Go to hell lahh ! Do i care ? Thats my own choosen oke . She the best one and i want her seumur hidupku . hehehe . Wish me happy being with her back and no more complicated between us . Alright everyone ?

To Mushy :
Thank you so so much . I love you so freakin damn . I miss you so badly .
I want you , i need you forever . You'll be mine everlasting . Foe sure !
Can i sayang ?
Read more ...

My Heartbeat I and My Hearbeat II before .

I would like to story about this two people above that known as my heartbeat before . If jika ada siapa yang alert , Lisz ada letakkan dua orang nehh sebagai Heartbeat lisz when i'm single . Let me telling you that both of this people are sgt baik hati dan sentiasa care dan senantiasa buat Lisz tersenyum ketika Lisz sunyi sepi .

My Heartbeat I
is a Tengku Azhani came from KL . Lisz kenal juga di KL masa netball MISC 2bulan yang lepas . Tiada sebarang ikatan yang dijanjikan kerana Lisz masih tidak ready untuk apa-apa relation . Dan lisz letakkan dia sebagai Teman Tapi Mesra . Kami saling kenal-mengenali . Idw to talk so many much , nanti akan melukakan yang tertentu . Maafkan Lisz dah tidak boleh serapat or semesra dulu sebab lisz dah come back pada orang yang jaga Lisz before nehh . Forgive me jugak sebab delete all picture with you . Forgive me my dear Tengku Azhani . I'll always boleh jadik kawan you oke !

My HeartBeat II
is a Mohd Saifulizan bin Misman aka Mr.Cina Bukit gave by me . hehehe . Tuh si lelaki chinese look itu . Segalanya tentang dia adalah yang terbaik . Sentiasa menjadi pendengar dan penasihat yang terbaik dalam hidup lisz . In relationship dalam waktu yang singkat  tetapi putus ditengah jalan atas sebab Lisz ingin bersendirian . Sebab terlalu letakkan tiada yang mampu jaga Lisz macam Mushy jaga Lisz . Sai work hard untuk jaga lisz dan do every single thing untuk Lisz . Lisz hargainya sgt . Mungkin tiada rezeki untuk kita terus bersama dan apa yang selesa adalah Lisz letakkan dia sebagai Teman Tapi Mesra Lisz yang paling teratas dalam hidup Lisz sebab sukar untuk Lisz miliki kawan lelaki seperti dia . Maafkan Lisz jika mengecewakanmu yea Mr.Cina Bukit yang berhati mulia ini .

Apa yang menyedihkan adalah sesuatu yang tidak disangka berlaku ke atas diri lisz . You know what ? That day lisz akan pergi ke KL bersama pemain-pemain bola jaring dari JB , kami menaiki bus express dari Pusat Bandar . Setibanya bus , Lisz naik dan pengurus mengigatkan akan E-pass pekerja yang perlu dibawa untuk kegunaan game tersebut . Lisz minta bantuan drpda Sai sebab lisz perlu balik ke rumah untuk mengambil E-pass tersebut dan pergi mengejar dimana bus berada , respon yang menyedihkan dan teramat mengecewakan . Finally , Lisz ditinggalkan seorang diri di tepi Highway selepas tol Skudai oleh Sai sebaik sahaja Lisz turun dari keretanya . Sumpah ! Sangat menyakitkan dan airmata yang menemani Lisz ketika itu . Alhamdulillah bus yang Lisz nanty tiba dan alhamdulillah selamat lisz bersama kawan-kawan yang lain .

Adakah kerana Lisz dah berakwan balik dengan Emma adalah punca yang kita masih tidak boleh berkawan ?  Tiada apa yang harus diperkatakan lagi . Jutaan terima kasih Sai . Ta sangka sampai sedemikian rupa awak perlakukan saya . Saya redha dan saya tahu siapa saya pada awak . Awak tank friend forever dgn saya kan ?

Lisz mampu mengadu dan merintih pada Mushy . Mushy sentiasa ada dengan Lisz . Thank you so much Mushy ! Sai dah naik laut . Offshore di Tangga Barat , Terengganu . Next year baru dia turun Pasir Gudang . Lisz sentiasa doakan kepergian dan kepulangan Sai oke . Lisz tahu ada sebab kenapa Sai berang dengan Lisz . Its oke . Sai tetap my TTM oke ! Jangan putusi nya . Keep it everlasting !

The fact are :
No more both of this HeartBeat and only one forever Heartbeat is Emma Malina Md.Yunos .
My best ever Ttm is Mohd Saifulizan Bin Misman . Fullstop !
Read more ...

MBJB Netball Tournament at N9 .


Playing at Stadium Paroi Negeri Sembilan .
Kalah di suku akhir bertemu Majlis Perbandaran Klang , Selangor .
Team memang fight-fight gilaa oke .
Teruskan perjuangan untuk di tahun hadapan yea MBJB Netball Team !

Thank and regars to :
Kaka Chubby . Sara . Ina . Berd , Hawa .Liza , Yah . Nohh . Yana . Azie . Sai . Farra , Abg Romzi , Pengurus , Mushy dan lain-lain yang terlibat .

* Thank you sebab sudi import Lisz , Emma , K'liza dan K'yah bermain untuk team anda .
Maaf mengecewakan sungguh . Jangan serik import kami lagi . hehehe .

Read more ...

MMHE Petronas Netball Match


MMHE Petronas Netball Players 2011 .

Ahaa . We all playing at Bangi . Six players from Jb and other from Misc KL . Mereka such as the best players taw . Even ada perbezaan usia , tapi kepala semua memang rock gilaa oke . Apa yang paling tidak mengecewakan adalah , kami dan kami adalah johan Pertandingan Bola Jaring ini . Congratulations to our team ! Tempat peginapan yang disediakan adalah sgt memuaskan tawuk . Rasa macam tank balik jaa . hahaha . Elaun pon besha . Wahh . Demand lagyy .

My friends Ajim play for futsal . Dukacita sebab kalah pada perlawanan akhir DAN Ajim team dapat tempat kedua . Apapun , korang dah do the best kan . Tada rezeki na duduk di tempat pertama kan . Nice try and Congratulations too !

After game , kami berjalan-jalan di sekitar kota . Wahh , bestnyaa bila dapat berjalan berdua-duaan dengan my cute Mushy di seluruh bandar . Lucky my mom trust her to drive her big car tuh . Yang drive kecik kan . heehhehe . TQ So much Mushy ! Shopping yang sederhana sahaja . heheehhe . After hangout berdua , my Mushy bawak Lisz family pulak bershopping . Berjalan kaki yang sgt memenatkan tawuk . Dapat belikan baju adik-adik . hehe .

Supposed untuk meet my Bff Tengku Azhani there . Tapi dia sgt lahh busy oke . Then late hallohallo untuk berjumpa . Tiada rezeki lahh nampaknya untuk Lisz perkenalkan My Mushy pada Tengku . Tape lahh , next time oke my dear Tengku kita jumpa . Selagi usia maseh panjang .

Beritahu anda bahawa :
Hari yang sungguh menyeronokkan dan mengembirakan . Menang dan bershopping sahaja . lalalala :)
Read more ...
nlad
A women with a different kinds of addiction