Monday, March 28, 2011

Just telling something ...

1. Kau denga nehh oke !I HATE  you lahh ! sangatsangat !
2. Netball game on Saturday : Winner , First Place oke .
3. Ate Western Food at Hutan Bandar with sayang and mom . So delicious ! Try it oke !
4. Looking for something .. Idk what is dat ..
5. Bored !
6. iloveyou lahh Mushy !
7. Byebyee .
8. Rindu budak Comot !
Read more ...
Hm , orang yang selalu dikatakan bermasalah , who is she ?


Lisz kep ? hahaha . 
Lisz ta pedulik apa orang na kata , Lisz ta kesa apa orang na judge bot myself !
Im just be who i am .
 Lisz just berdiri di atas kaki sendiri dan
 bukan menumpang pada orang lain oke !
Lisz ta cantek , ta baik dan ta perfect yang mcm kowg na .
But lisz just be my ordinary me , the real of me !
Then , i do hate LIAR so much !
Closed to me , if ure honest and sincere to be frens wit me .
Go away if ure not oke !
Timakasee dan iloveyou all :)

Read more ...

Lovely mommy and brother !
My sporting mom in this world !
Tiada lagi yang menandingi mommy saya di dunia ini !
Sayang dan cinta anda berdua ketatketat lahh oke !
Mereka segalagalanya bagi saya !
Read more ...


This is my lil brother , Alang Iwan .
Studying at Politeknik Kota Melaka , Melaka .
Si Comott tuh kepo jaa kat belakang tuh . hihihihihi .
iloveyou both !
Read more ...

Just to love ...


My Girlfrie !
Comott kan budak nehh ? hehehe . Rindu gilaa ama si comott nehh !
Dialahh yang terbaek yang owes ada disisi saya apapun saya !
Tenks foe ebetink and Iloveyou dak comot !
Read more ...

Friday, March 25, 2011

Kenangan indah ...


Rindu ketika waktu ini , Sukan IPTS di Kuantan . IKIP College Tuan Rumah .
See lisz masa tuh , hitam kan ? Jangan tawe dan kutuk lahh yea .
Lisz baru balek dari Askar Wataniah Recruit selama sebulan .
Dahh macam anak keling kan ? Bukan macam , dah memang pon .
* But happy sebab ?
This time , my mushy datang tengok dan temani lisz sepanjang karnival Sukan IPTS nehh .
Rindu sangat na tengok dia bagi sokongan dan as a coach tok my team .
Foe sure this time pon lisz kena mara sbb buat mistake kecik .
Btw , rindu na maen netball di Terengganu . Na saatsaat nehh lagi !
iloveyou netball !
Read more ...

Behind of Nurul Lizainy name ...

You Are Dreamy and Distracted

You are very intuitive and wise. You understand the world better than most people.
You also have a very active imagination. You often get carried away with your thoughts.
You are prone to a little paranoia and jealousy. You sometimes go overboard in interpreting signals.

You are a very lucky person. Things just always seem to go your way.
And because you're so lucky, you don't really have a lot of worries. You just hope for the best in life.
You're sometimes a little guilty of being greedy. Spread your luck around a little to people who need it.

You are wild, crazy, and a huge rebel. You're always up to something.
You have a ton of energy, and most people can't handle you. You're very intense.
You definitely are a handful, and you're likely to get in trouble. But your kind of trouble is a lot of fun.

You are relaxed, chill, and very likely to go with the flow.
You are light hearted and accepting. You don't get worked up easily.
Well adjusted and incredibly happy, many people wonder what your secret to life is.

You tend to be pretty tightly wound. It's easy to get you excited... which can be a good or bad thing.
You have a lot of enthusiasm, but it fades rather quickly. You don't stick with any one thing for very long.
You have the drive to accomplish a lot in a short amount of time. Your biggest problem is making sure you finish the projects you start.

You are incredibly wise and perceptive. You have a lot of life experience.
You are a natural peacemaker, and you are especially good at helping others get along.
But keeping the peace in your own life is not easy. You see things very differently, and it's hard to get you to budge.

You are usually the best at everything ... you strive for perfection.
You are confident, authoritative, and aggressive.
You have the classic "Type A" personality.

You are a free spirit, and you resent anyone who tries to fence you in.
You are unpredictable, adventurous, and always a little surprising.
You may miss out by not settling down, but you're too busy having fun to care. 
Read more ...

Thursday, March 24, 2011

SPM candidates ...

GoodLuck and Congratulations for your SPM Result yesterday !
Teruskan perjuangan dan teruskan belajar yea .
Tahniah pada yang berjaya dan jangan berputus asa pada yang ta berjaya !
Anda juga boleh berjaya walau dalam apa jua bidang sekalipon yang anda ceburi oke !
Wake up wake up kay sayang sayang !
Lisz mendoakan kejayan korang semua yea . iloveyou !
Read more ...
IMISSYOU SAYANG ...


" They say when you are missing someone that they are probably feeling the same, but I don't think it's possible for you to miss me as much as I'm missing you right now."


" I try to talk to you, but I don't know what to say. I am afraid you don't want me to say anything. So I don't. But inside of me there are words waiting to come out. And tell you how I feel-like how I miss you. And how I love you despite my broken heart. And how I need you in my life. And especially how much I want you. But those words may forever stay in my heart-locked inside. Sometimes I wonder if there are words locked inside you too... but I'll never know."


" I miss you when something really good happens, because you are the one I want to share it with. I miss you when something is troubling me, because you are the one who understands me so well. I miss you when I laugh and cry because I know that you are the one that makes my laughter grow and my tears disappear. I miss you all the time, but I miss you most when I lay awake at night and think of all the wonderful times we spent with each other, for those were some of the best times of my life.”


" And I love you now, and I hate you now, and I miss you most of all."


Byebyee :)
iloveyou sayang .
Read more ...

Si Comot :)

This is a little foto has been sent by her to me .

On the way .

From high , working at high level .

During her work process .

Buat kerja baekbaek ye you . Jangan careless oke .
Dunt nakalnakal there yea .
Imissyou budak comot !


Read more ...

Dihari ini ...

Hello blogger and to all my peeps ...
Big smile and flying kiss foe all of you :)

Lisz now work at Times Edu Resources at Larken Perdana .
Search and find me there .

Missing her , Si comot Emma Malina Md.Yunos .
She went to Kl 1day ago with her company staff and workers .
Have project to be finish  there . Maybe early morning tomorrow she will come back here .

Today was so bored in this house . Nothing to do .
Just spent our time to Sleeping , Online and ..... I dont know what to do else ..

Yesterday ta pergi training futsal . A bit tired ! So sorry coach :(

Iloveyou sayang .
Imissyou so badly .
Byebyee :)
Read more ...

Wednesday, March 23, 2011

Netball Training : Stadium P.Gudang



Go to work at Larken Perdana .
Send and fetch by her .



TNB Beach di Pasir Gudang .





iloveyou lahh sayang <3
Byebye :)
Read more ...

Friday, March 18, 2011

Dedicated to all my peeps , sensayang , dan my lovely :
'' Jangan Sakiti Aku by Amira ''
Aku manusia yang punya perasaan, 
Yang ingin disayangi dan menyayangi, 
Maukah kau mencoba mengerti, 
Akan kisah hidupku yang sebenar-benarnya.

Apalah erti sebuah kata cinta?
Bila hanya melihat yang baiknya saja. 
Tolonglah aku dan jawablah aku, 
Sanggupkah kau menerimaku seperti ini

Jangan sakiti hatiku lagi, 
Jangan sakiti diriku lagi, 
Membuat aku smakin tersiksa, 
Di hidupku ini, membuat aku semakin tersiksa..

Dihidupku ini , Jangan sakiti diriku lagi ...

Read more ...

Thursday, March 17, 2011

THO Sportschool vs Singapore SportSchool

Hyee . Wanna share about sport nehh .
Today watching Netball Friendly Match between Singapore and Johor Sport School .
Di Stadium Larkin Johor Bharu .
My adek lahh yang playing foe this match . Her name is Izlynn Lynn . 
Do search my adek nehh kay . But team adek kalah . So upset .
Tapetape , still young lagii dan masih banyak lagi yang perlu kena belaja oke adek .
Just snap the end of after this friendly jaa . Sebab ?
Busy menyirap tengok budakbudak muda nehh main .
Pemain singapore  in this time agak power oke . Congratulations to you all !
Good Job !
Nextime deal dengan our mom club team pulak oke .  Unpatient oke !
Nice try and cuba lagii !



This is my adek . Besar dan tough kan ?
Haha. Form 1 in Sport School Kluang playing in Netball .
Read more ...

2nd Interview session today : PASSED !



During interview session .
Location : Larkin Perdana .
Start working on this Monday .
I'm PASSED !
Current Mood : H A P P Y !
Read more ...

Tuesday, March 15, 2011

I just be who i am ...

Hello Readers yang dirindui , Hm ... i just wanna say something oke .
No one knows behind of all this oke . 
Siapa pon saya dan hidup saya , i just finished my own .
Saya masih ada azam dan citacita yang maseh belom tercapai lagii .
Begitu juga dengan awak kan sayang dan to all my lovely peeps nehh .
So teruskan perjuangan dan jangan putus asa oke !
Be the best and do the best alright ?
Good Luck and cayoukcayouk !
iloveyou lahh :)
Byebyee .
Read more ...
Hyee peeps sayang ? Now im in blogging oke ...


Pada suatu malam yang indah bersama yang tersayang .
Sangatsangat menyeronokkan ! Tenks to yang invite Lisz and my syg that night !


Oke this time at Dataran Johor Bharu waiting for adek om .
Sebab dia baru balek dari PLKN . Dan terus ke 'Jom Heboh' .

'Jom Heboh' ? 
Best that time ! Adek om meet member dia dan kami jalanjalan lahh .
Just dapat beli Jacker jaa lahh kott . Ramai sangat orang dan banyak artis nyanyi .
Penatt ! Then bersantai infront of kedaikedai makanan kat situ .
So buat Monolog Action pada setiap orang yang lalu kat situ .
It was so funny tawuk !
iloveyou lahh sayang dan adek om !


Kami gilaa gambar . So what ?

Timakasee yea sayang dan adek om , kita hangout samasama even adek om pakai baju PLKN .
Timakasee adek om sebab belanja kami berdua nehh yang gilaa nehh .
Sayang kamu berdua yea !
Byebyee .
Iloveyou syg :)

Read more ...

Saturday, March 12, 2011

Here we go ...

Hello my peeps sayangsayang :)
Rindu sesangat boley ta dekat blog nehh even baru satu hari ta update an . grr !
Korang buat apa hujung ninggu nehh ? Ta pergi 'Jom Heboh' kep ?
Jumpa nanti disana yea , hyehye lahh oke . Jangan na sombong sangat lahh yea .

Na btaw you all semua oke . Lisz sudah kerja ! Best dan puas even penatt oke .
Dimana ? hahaha . Rahsia . Cewahh ... Rahsia lagii kan .
Buat partime jaa lahh . InsyAllah if ada rezeki ..
Lisz dapat lahh kerja permanent kat tempat semalam Lisz interview .
But now nga tunggu second interview for 'Presentation' . Wahhwahh .
Doakan Lisz oke . Sayang you all lahh oke . Ecehhh . Ngadangada lahh kan .

So so , today kerja lagii . Today awak fetch saya lagii yea my syg . Then ada Job !
Dengan sapa ? ahaa . My syg lahh oke . Takkan korang pulak kan ? Hihihihi .
Apapon , you all semua adalah my bestie forever oke . Lisz takkan pernah lupakan you all .
Tenks sudi follow dan baca blog Lisz yang gilaa rabak ta best langsung nehh .

Sayang dan rindu semua oke !
Jaga diri baekbaek oke . If anything na share nan lisz , Just tell me here oke . Haha .
''Lisz boley settle semua ...' ecehh . Dandan jaa .
But ! i can be agood listener for your guys oke . Ill try my best for you .
Sangatsangat gilaa rindu sama itu budak tecik c omell tuh :)
Byebyee .
Iloveyou sayang :)

Read more ...

Thursday, March 10, 2011

Hyeehyee LaurelLesly Lisz here , hihihihi . How are you guys ? Doing what ?
Haha . Lisz boring sangat nehh oke . Tataw mahu buat apa nehh . Alahaaaiii :0
Makan pon belom lagii taw . Macamana nehh ?

Today na talk about K E R J A oke .
Nape lisz ta kejekeje lagii nehh kan ? Dudok tanam anggur jaa kat rumah lahh kan .
Actually dah semangat that day dapat kerja dekat MMHE . Tapi a bit disappointed sebab
ada kekeliruan dan masalah sikit . NOSP semua dah buat kat Niosh . NOSP tuh apa ?
NOSP tuh Niosh Osfam Safety Passport .
Osfam as in OFFSHORE STRUCTURE FABRICATORS ASSOCIATION OF MALAYSIA .
Yang amek course industries jaa taw apa nehh semua oke .
Examination pon dah lepas !
Bukan memilih kerja oke but ... Geram sangat !
So final decision , Takmahu kerja di situ ! Dan carik yang lain . on the way ...

My someone pon dah kerja . Lisz bila lagiik nehh ?! arghhh !
Besok ada job kat Persada . B4 dat pergi Larkin interview lagii .
Doakn lahh tok Lisz yea . Apapun kerja after this Lisz akan terima jaa lahh kott .

Malam nehh ada apa ?
Wahhwahh . Friendly match oke . Futsal lahh kan . Sekarang dah jadi kaki Futsol oke .
Na join Lisz ? Jum lahh oke . Just let me know . Best taw . Rugiii ta join Lisz ..
Malam nehh ada 2Match . Satu dekat Apollo Court dengan Dobeeyca team dan satu lagii di City Plaza Pelangi dengan team apa ntah . Then after that ada celebration Birthday Party .
Guess ? Ohh , thats K'chik husband lahh . Our players kan .

To abg kacak : HAPPY BIRTHDAY oke ! Mogamoga panjang umor dan murah rezeki dan paling penting semoga berjaya dalam apa yang abg ceburi dan jadilah bapa yang terbaik di dunia oke !

Okeoke . Lisz penatt dah nehh . Rinduu kat semua tapi ...
Rindu gilaa kat my cinta hati tuh , yang sedang kerja tuh ...
ILOVEYOU sayangkuh , EY !
Sayang semua dan sangat sayangkan EY ! Hihihihi .

Byeebyeee :)

Read more ...

Wednesday, March 9, 2011

Takziah ...

To all my peeps and readers ,

Salah seorang pemain futsal dalam team Lisz , Her name is Mast , adek dia accident . Now dalam ICU dan still koma dan tidak sedarkan diri . Berita terbaru , leher adek dia baru sahaja ditebuk . Dan sampai sekarang masih tidak sedarkan diri lagii . Dan here Lisz perlukan doa , sokongan dan kerjasama dari semua tok doakan supaya adek mast nehh cepat sembuh dan sedarkan diri dan beransur pulih dari keadaan yang macam nehh . Sumpah , lisz sebak bila ini menimpa salah seorang kawan yang lisz sayang . Kerjasama dari anda semua sangat lahh dihargai . Jutaan terimakaseh atas keperihatinan anda semua yea . Insyaallah berkat yang maha esa dan doa kita bersama adek mast berjaya diselamatkan . InsyAllah . Semoga Adek Mast , Mast dan Family tabah , sabar , kental dan tenang hadapi semua nehh .

Tenks to abg sebab beritahu dan post mengenai ini dekat Facebook . If tak , adek langsung tak tahu .
Byeebyee .
Iloveyou sayang ;)

Read more ...
Hey hey my cute blogger , imissyou so badly tawuk ! Give me five lahh sygs :)
Kamukamu semua sihat nggak ? Lisz owes doakan kesihatan you all oke .
So so so now nehh na talk about my my ...



Super Bucaks dan Duper Baby Cute nehh !

Hihi . Super Bucaks tuh Birthday present dari Nley Emma oke as in FB . Duper Baby tuh pulak ? Ohh , my jiwaraga , lovely mommmy yang bagi for Birthday Present jugak . 3Years Lisz simpan oke . Tapi still good looking kan . hihi . Lisz sukaa dan happy sangat oke . Sebab dah dapat balek my Duper Baby tuh , yang tecik tuh . But a bit sad sebab Lisz punya Sapu Tangan Dotdot belom dapat lagii . Itu pon nak amek kan dari Lisz . Sumpah ! 3 Benda nehh Lisz paleng sayang oke . So , Lisz takkan sukasukaa bagi kat orang yang Lisz ta percaya o Lisz ta benarbenar sayangkannya . Espeacialy for my someone yea . Tak mahu hilang mereka lagii . Shumy always here yeah my baby boo SuperDuper syang :)

Byebyee .
Iloveyou sayang ;)

Read more ...

Saturday, March 5, 2011

Yesterday ...

What happenend yesterday ?
Hah ! We all players Spirit Soccer nehh ada friendly match di Appolo Court , Larkin Jb dengan Celestica Team . Congratulations to all my players and to our coach jugak ! You all memang TERBAIK oke !
And teruskan perjuangan yea my sygsyg . i-Metro upcoming ...


So foe today ?
Lisz rindu sangatsangat kat my syg tuh . Dia tada nan lisz now . Dia kat mana ?
Kat ruma dia lahh . hehe . Pity to dia semalam coz kaki maken injured . Nanti pegii uwot kayh syg . Iloveyou lahh my sayang !


To my lovely syg , shista comel , abg syg , maizura maizun , yunkyunk ira , adek eruz , acit kecik , kak achik , pakcik chem :
Lisz sayang you all oke ! Tamo lupee lisz oke . Rindu sgt kat you all !


Just wanna say this :
SUMPAH ! Lisz crying sebab terlalu rindukan My Cutiest Bear and my hankchif tuh . Yunkyunk bear , hop sgt you heppy oke . Lisz na bear dan sapu tangan kesyangan lisz tuh ! Sumpah ! Kau sekse diri aku ! If aku dapat tahu kau buang 2 Benda aku tuh , ingat sampai ke mati pon aku takkan mengaku mengenali diri kau! dan takkan pernah aku maafkan kau ! Give me back my bear and handkchif ! Thats not yours anymore ! ihateyou !


Byeebyee .
iloveyou my syg :) 

Read more ...

Thursday, March 3, 2011

H U J A N ???
Macamana na fetch my syg nehh . Dah lahh naek moto nehh . Haieee .
OR
Jom ikot lisz mundy hujan . Lisz sukaa mundy hujan !
B E S T  S A N G A T tawuk !
Come come babes join lisz :)
Read more ...

Thursday ...

Hyee hyee :) Na senyum panjang lebar nehh . hehehe . ada masalah ?
its up to me lahh oke . Na kata gilaa ? Ohh , for sure dah gilaa nehh .
Gembiranya dia . Hehe . Sukaa nehh .
oke , you all baebaek sahaja kan ? Alhamdulillah . Lega hati lisz .
If saket musty mam ubat oke ? Bersemangat sikit , cepatcepat lahh sembuh yea .
If lisz yang jaga confirm terus baek . hihihi .

Hm . oke . Today woke up awal coz surprised my syg make me woke up around 8am .
Wahhwahh , ta bagos oke lisz anak dara wakeup lambatlambat nehh .
Orang tuatua kata kan . Tapi apa boley buat . Habit . tapetape , nanti one day berubah lahh tuh nanti kan . haha . dandan jaa lahh tuh .
Act my syg na pegy kursus NOSP . Pagipagi dah sarap muka manes dia tuh . hihi .
Then afta dia pegii , continued sleeping balek . then woke up back sebab ayah kejot tanya nak breakfast apa .
Ayah bought 'mee hoon goreng' for lisz . But no apppetite to eat nehh .
Then 1pm tady my syg balek , lisz prepared kan semuanya dan we eat togeta . Hahh ! Baru best !
Lisz cook 'Ayam masak lemak cili padi , sayur kacang goreng , dan ikan goreng jaa . Sedaap kott !
Dengar dia story bout kursus dia . Jumpa kawan baek . anak bangla mana tah kan .
Pehh bau ! memang marbles ! hihi . shian kat my syg dapat dok depan sebelah nan bangla pulak tuh .

Panjang dah nehh . Tayah na bebelbebel lahh yea lisz . Tada sapa na baca lahh . hm .
Okeoke . stop here dulu . Kejap lagii na pegii amek my syg .
Nanti lisz kepookepo lagi kat sini heh ?
Lisz SAYANG semua ooke . But sayang lebey kat my syg lahh oke .
Korang ingat lisz dan lisz owes ingat korang .
Dan korang baek dgn lisz , lisz berganda baek nan korang .

iloveyou my syg <3
Byebyeee .
Read more ...

oke . This is a heart shape dan dalamnya ada cebisan bunga rose merah . Setiap satu cebisan tuh lisz layangkan pada orangoarang yang lisz sayang dan perlukan dalam hidup dan owes pedulik , jaga dan amek tahu about lisz . Jutaan terima kaseh lisz ucapkan oke . Lisz happy coz maseh ada orang yang mahu jaga , pedulik tentang lisz dan sayang akan diri lisz . Lisz sayang korang tahu ta ! Lisz tank hilang you all semua !
BUT , sepenuh jiwa dan raga telah pon lisz berikan pada seseorang yang lisz yaken dia adalah yang terbaek . This is foe you jugak sayang . Timakaseh sudi jadikan b sebahagian daripada you punya life syg . dan dan lisz BAHAGIA sangatsangat oke . Apa yang ada now nehh dalam hidup lisz adalah sangat lengkap dan cukup ! Lisz tank harapkan lebih cz lisz bukan yang terbaek dan lisz akn cuba yang terbaek tok semua .
My syg si comell tuh , iloveyou forever ! abg syg , adek eruz dan lainlain lagii ingat lisz jangan pernah lupakan lisz oke dan simpan ini baekbaek yea !
I L O V E Y O U S O M U C H  O K E !!!
Read more ...

Wednesday ...

Hey semua . How are you semua ? Getting better kan kan ?
Hopefully lahh yea . Lisz owes prayed for your guys taw ta . Tenks God :)
Baru balek dari futsal training nehh . A bit tired but training tonight sangat ENJOY oke !
Sebab ? Duadua coach tade lahh oke . Current mood ? SUKAA lahh kan !

Okay ! Now na kata . PAST is PAST oke lisz !
Dunt and will never thinking about that anymore . Silent doesn't mean surrender .
But , do i care apa orang na says and talk about me ? Ohh ! Tidak !
Its up to sesiapa na judge o na mengata lisz , SILAKAN ...
and na kata lisz salah o what pon terpulang oke . Hak awakawak semua lahh kan .
Only lisz , syg dan tertentu sahaja yang faham dan tahu segalanya .
No more explaination from me .
Fullstop ! But , dunt disturb my life if lisz pon ta kacau your life oke . Timakasee yea .

By the way , tenks sayangku si comell budak munjee , abg syg , maizura maizun , adek eruz dan yang lailain yang owes pahami lisz dan owes berada disisi lisz apapun diri lisz nehh . Timakasee sgtsgt oke !
Lisz janji akan buat yang TERBAIK untuk you all sume oke . Remember oke ? 
Lisz owes sayangkan you all oke and will be everlasting especially foe my someone si comell tuh , EY :)

Good Night yea to you all .
Do mimpi lisz lagii . Mimpi indahindah taw ? Wahhwahh . Indah lagii kan .
Tenks bagy attention kat diri lisz yang ta seberapa nehh .
Ta cantik , ta perfect dan terlalu banyak sangat kekurangan kan . Maafkan lisz .
Inilahh diri Nurul Lizainy Ahmad Daud oke !
TERIMA KASEH !
Iloveyou my sayang , iloveyou you all !
Sumpah rinduu awak sayangku BUDAK COMELL tuhh !
Byeebyee <3
Read more ...
nlad
A women with a different kinds of addiction