Monday, February 28, 2011

Foe today .

Woke up around 10++ . my sayang kejotkan . 
best dapat munjemunjee nan dia . hihi . clearing house then took shower .
 shiapshiap tok pegii breakfast togeta dekat Osman Restaurants
Dapat txt abg lagiii . surprised ! Tenks inform abg :) 
Ate 'Roti Kiru' and my syg ate '2 of Roti Kosong' . wahhwahh . kenyang sangat oke !
Then go straight to IPD Polis Seri Alam . Job !
Afta that , go back home . and cakapcakap . online and my syg mahu balek ruma .
Tenks foe everything syg ! Kita kecapi impian kita samasama oke !
Remember V*** kan kan ? Nextyear kan kan ? Musty oke !
Malam ? Netball friendly at Kota Masai .

Aku B E N C I kau gilaa babi oke ! Aku tank tengok muka engkau lagii oke !
dan ingat aku takkan maafkan engkau lagii ! Pulangkan BEAR dan sapu tangan aku !
itu bukan hak kau lagii ! P U L A N G K A N  H A K  A KU !

Byeebyee . 
iloveyou sayang :)
Read more ...
This songs specially foe my someone :
Jejak-jejak langkahku bagaikan lembaran waktu
apakah ku masih bisa terus melangkah
serpihan hidupku kan ku bangun di atas satu cinta
* subhanaallah aku mencintainya
subhanaallah aku menyyanginya
dari ufuk timur hingga ke barat
selalu dihatiku .
Read more ...
hm . my current mood now ? so sangat marah dan paling penting , lebih BAHAGIA oke ! iloveyou lahh my sayang , EY ! YESS ! dia semangat baru lisz oke ! Timakasee sangat syg !

To EY : Ill always be by your side okay . will always love you and support you apapa pon oke . Remember janjijanji kita bersama oke ! keep it and prove it kay syg ? kerja gilaa ! perut awak ! hehehehe .


To Abg : Best kan jalanjalan dan spent your time nan fam adek ? harap dapat lagii yea bersamasama luangkan masa . hop everything bot abg okeoke kay ? ada masalah jangan simpan ! jangan pendam ! luahkan yea pada adek dan emma dan yang lainlain oke ? we're sibling kan abg syg ? iloveyou oke abg :)

To Sya qiera : Budak comell nehh . sehat ta ? bila lagii nehh na turun training netball ? probs dah settle belom ? tamo na sedey sedey sgt lahh kay ? kami SS club maseh wujud oke ? maseh ada yang menanti dan menyangi kamu . cuma kamu tak nampak dan ta sedar jaa akan kehhadiran orang tuh . hihihi . Senyum lahh selalu , kerana senyum awk sungguh manes ! iloveyou laahh syg !

To wazi ferra : Kanapa tibatiba ada nama yah ekk ? Hm ! memang na talk nan kau oke . sorry if kasar . Kau dah silap nak tafsir diri aku dan someone aku oke . You know nothing about us dan kau tak tahu apa yang berlaku antara aku dan dia . Aku cukup respect kau dan ckup hepii dapat kenal kau dalam our team , tapi kau hampakannya oke . Jangan jadi terlalu fikirkan diri sendiri sehingga percaya katakata orang lain sedangkan kau tahu apa hakikat sebenar yang terjadi . Sungguh ta sangka ! maafkan aku . Think carefully bout this oke ! lots and lots disappointed :(

To Kecik : Mana kau si comell tecik ? sehat ta sygkuh ? da dapat kerja belom nehh ? aku dah lepas buat exam NOSP-OSFAM ! Maybe this week masok kerja . wahhwahh . seram rasa . rindu kau lahh sayang ! sekut jaga kau dengan baek ta ? if ta , mehh sini aku ketok pale dia tuh ! jaga diri baekbaek yea sygkuh . apapa just text aku oke ? ingat ! aku sayang kau oke ! iloveyou !

To adek eruz : Adek oh adek ! macammana dengan kehidupan yang sekrang nehh ? everything oke ta syg ? linda mcamnana ? degil lagii ta dia ? jotos jaa law degil sangat oke ? kerja rerajin yea adek . sis owes doakn tok adek . jaga diri oke ! iloveyou oke !

Semua lisz sayang oke ! if ada nama yang ta tersenarai , lisz bukan lupa . but lisz malas dahh nak taip panjang-panjang nehh . Penattt ! hihihi . apapon , lisz akan selalu SAYANG dan RINDU korang semua oke ? iloveyou all lahh sayang !

Byeebyee :)
<3 Nley .
Read more ...
Wahhwahh . banyak upload foto tadii . Dkt fb ?
Ohh . nanti2x lahh ye lisz upload oke . Na berasmara dengan my blog dulu oke .
So , banyak sangat lisz na story nehh . si kepoo nehh ! hahaha .
So what ? this is my blog oke . so sesuka hati lahh na kata apa pon oke .

Tadi online FB . Wahh banyak sangat story baru oke . hah ? terperanjat boley ? Tahu kenapa ? Sebab ramai sangat yang nak anginangin kat wall fb dan ramai sangat yang mengamok oke ! I like this part oke ! Tapi advance fb tuh sebab kat dia jaa kita boley lepaskan geram kan kan . tapi yang na terasa tuh , no comment lahh . Terasa sebab memang betol dan kena sangat lahh dengan diri tuh kan . Fuhh . masih na cover kesilapan diri sendirri lagii sehh :0 Act talk bot sapa lahh kan ? yang tahu . just keep quiet oke ? nanti dia tahu , hot tempered lagii , bertambah tambahlah nanti dia burukburukkan orang yang terkena tuh nanti . Hmm ! G E R A M !

Dan nasihat lisz untuk si dia :
Kau dah melampau sangat oke . How dare you hah ? Why musty na pentingkan diri sendiri ? Kau sedar ta ? kau tahu ta ? orang yang kau kutuk dan burukburukkan tuh adalah orang yang pernah jaga kau , cover kau , backup kau dan pertahankan kau dan dia lahh oarang yang owes ada dengan aku dan kau apabila our relation ada masalah !! Kau tahu ta sume tuh ?! Kenapa bila silap kau sendiri dah kantoi , kau jadikan dia mangsa tok sume orang yang pernah bersama dia ? Kenapa samapi haty gilaa hah ? SUMPAH ! Aku tak boleh terima kau buat dia mcmtuh ! tahu kenapa ? Sebab dia yang aku kenal telah banyak berjasa pada kau ! tapi kau ? huhh ! Adik jenis apa kau nehh hah ? ingat oke ! kau dah buat silap besar now nehh dan kau dah melibatkan ramai orang . Peluang maseh ada tok kau perbetolkan kesilapan kau . tapi kau tak gunakan peluang tuh sebaiknya ! jangan ingat kau cukup bahagia sekarang oke nan kehidupan baru kau . aku pasti satu masa nanti kau akan dapat yang sama macam yang kau lakukan pada aku dan yang lainlain . aku ta mendoakannya , tapi kau takkan sedar selagi ini semua ta menimpa diri kau ! Hidup setaon 2bulan dengan penuh PENIPUAN ! dan aku percaya orang disekeliling kau tak tahu cerita sebenar kerana takkan mungkin kau na ceritakan keburukkan kau tuh ! kau sangat HEBAT ! Teruskan dengan permainan hidup kau oke ! dan ingat ! sampai bilabila pon takkan ada tempat untuk kau dihati aku lagii ! dan takkan pernah aku maafkan kau ! Yakin lahh , kau takkan pernah bahagia dengan apa yang dah kau lakukan !
Read more ...
Hyehyehyee :)
Lamaa tinggalkan blog tersayang nehh heh ?
So sorry oke . Now updating oke . hulalalala .
So so na tanya lahh nehh . semua sihat nggak ?
Ada rindu ta sama lisz ? hihihi . Jangan na mengedik sangat lahh ye miss lisz . huhu .
Start updating ...

On Friday 25th Feb 2011
Lisz and our Spirit Soccer team ada Futsal Friendly dengan Panasonic team di Kg Pasir Putih court at 9pm until 10pm . So siapa menang ? Hah ! Foe sure my team menang oke . hehe . tada lahh na belagak sgt . team pon tada lahh power sangat . But , we just be and do d besh oke ! So congratulations foe my sweet team nehh ! All of you memang TERBAIK lahh !

After friendly pegyy lepaking di one of the Kg.Pasir Puteh Restaurant oke . It was so so funny tw ta . Dan dan , 1masalah yang melanda beberapa pemain SS nehh sudah berjaya diselesaikan . Banyak sanad gossip oke . This is my part !

* To linda : pliss take note dengan apa yang dah berlaku oke . Hargai orang yang ada disisi kita tuh dan jangan pernah siasiakannya lahh kay . Jadykan pengajaran dan mulakan dengan perubahan yang diharapkan oke . We here will be always support you dear :)

On Saturday 26th Feb 2011
Event      : Pergi amek my kaka punya kereta . Perodua Kenari :) Kihkih .
Oleh       : Ayah , mak , adek , lisz , emma , dan abg sahaja .
Location : Parit Sulong , Batu Pahat , Johor .











The end of this journey :) at first abg lahh drive this Kenari then my Mushy pulak drive then lisz pulak . Hikhik . na jugak kan . It was so happy . iloveyou lahh !
Read more ...

Friday, February 25, 2011

Pagii inii ?

Hyee hyee :)
Pagii nehh woke up then terus tenguk hp .
Baca wish night dari si dia . dan lisz senyumsenyum jaa lahh kan .
Lisz terus tuwun bawah dan kemas rumah lahh kan .
Today ta mashak lagii . Ohh ! Sungguh malas oke !
So nty makan jaa lahh apapa yang ada oke .

Last night dah kena lecture dengan si dia . 
Pliss oke NurulLizainy ! Take note oke ! Buat yang terbaek dan jadilahh y terbaek .
YESS ! Semangat yang baru nehh . wahhalaaalaa : Blushing .
MAAFKAN lisz oke syg !

Rindu dengan relation kengkawan lama di CHUA AHH KEE 1 !
wahh gilaa memang gossip abes !
But now sume pergi menghilangkan diri . dan kenapa ?
Kecik , k'ayu , pat , chubby , emma , betik , echa , farra , jeton , moon ?
Sumpah rinduu korg gilaa oke !

Kepada yang berkenaan :
aku tak pernah mintak apapa dari kau lagii oke ? Cukup dengan apa yang berlaku dan cukup buat cerita dan bercerita pada orang lain . kau dah buat salah dengan aku dan kenapa kau burukkan orang yang pernah jaga dan cover kau ? Aku cuma mintak kau mengaku , tapi kau maseh nafikannya . apa salah aku pada kau ? Aku dah cukup buat yang terbaik untuk kau , jadi yang terbaek untuk kau , tapi kenapa kau balasnya dengan sekejam ini pada aku ? sungguh aku tak sangka oke . dan tolong ! Aku dah cukup penat tok jadi mangsa kau . dan aku ada kehidupan baru sekarang . dan aku takkan pernah rasa malu sebab takkan ada sapa tahu apa kebenaran sebenar kehidupan aku sekarang . Adakah ini salah aku juga ? Pergi lahh kau jauh dan lenyapkan segalanya yang sudah berakhir . sedar lahh oke . Ini silap kau dan ta seharusnya kau libatkan orang lain dan kau persalahkan diri aku . Regret sangat penah bagi kau peluang dalam hidup aku :(

Byebyee .
Iloveyou sayang :)
Read more ...

Thursday, February 24, 2011

Good Night to all of you .
Sweet dream and sleep tight oke ?
Do mimpi saya lahh oke ?
Imissyou , iloveyou my boyfrie : EY !
Byeebyee :)
Read more ...

Sangat PUAS bila menangis !
Terlalu banyak mengalirkan airmata untuk si dia !
Could you pliss stop crying babe ?
My answer :
NO ! dan tidak sama sekali ! SEBAB ?
Bagi saya airmata adalah segalanya . 
dan 
adalah sgt mudah tok saya mengalirkan airmata hanyalah untuk si dia yang dicintai !
Read more ...

Angry ?

To sesapa yg bermulut kepoh yang ta reti diam dan ta senang tenguk orang bahagia :

Heh ? Past is past oke ? kenapa ta boleh na accept kenyatan hidup nehh kep ?
wahhwahh ! semakin berjinakjinak kau mengata orang . Na kata aku kesa ? YESS ! Aku kesah ! SEBAB ? Dia dengan aku sekarang . so apapun kau na kata , just do it oke ? satisfied kep dapat buat mcmtuh ? berkata atas angin-angin jaa kott . Ohh , wasting ! Dia jauh berbeza dari apa yang kau kata dan fikirkan oke . Malas dan malas nak kata lagii lahh wehh . Kau teruskan jaa lahh nan kehidupan baru kau tuh oke ? Tayh na sibuk pertikaikan cerita lama ! Sumpah , gilaa malas na bergaduh dengan perkara macam nehh ! Kau baek dengan aku , aku pon akan baek lahh wehh nan kau ! Berani sangat datang jumpa depan-depan oke ? Face to face oke ? Huhh . sungguh memenatkan lahh ! Haishhh menyirap ! Kau pergi blaa lahh babe !

To syg :
what stupid things she's done hah ? Sorts of question were popping in my mind oke .
Read more ...
Hey sayangsayangs :)
Lisz sudah ada folllower . Timakase oke sesangat .
im done following your blog too oke .

Yesterday ?
Ouch . so sanad penat because of Futsal Training . Tiredness :(
But , kurang penat sebab ada yang tersayang disisi kan .
A bit jelous last night , but still dalam kawalan .
Dia buat lisz tenang . Timakaseh sayang .
Too our coach : kenapa last night macam nak marahmarah jaa kan ?

Today ?
Sepanjang belom kerja nehh . I spent more my time with someone .
Jalanjalan , teman dia pergi interview , dan lisz happy oke !
Timakaseh cause always luangkan masa bersama-sama dengan b ye syg .

Omg ! Gilaa kan kau lahh syg :) EY .
Today makan banyak lagiii . Masak bubur durian , tapi failed lagii :( Hm .
Rindu Soccer Spirit players !
Imissyou so badly EY !
Byebye .
Read more ...

Tahu kenapa letak foto nehh ?
Reason sebab ?
Lisz mahu ada kehidupan yang bahagia macam kedua-dua kanak-kanak comel nehh .
so sweet kan kan ?
Dan saya dah dapat apa yang saya mahukan . Happy oke !
iloveyou my boyfrie , EY !
Read more ...

Wednesday, February 23, 2011

NEW ! Blog lagiii :)

Hyee hyee :)
Lisz here . This is my new blog oke .

Blog lama ?
Ouch . deleted ody by si F*** ! Damn shit .
Blog aku so sesuka apa aku mao kata oke .
so sorry so rudely here .
Org baek nan lisz , lisz pon akn baek dan respect org tuh oke .

My new blog nehh , Not yet editing . In process .
Rindu sesangat na posting dlm blog . Ta berkesempatan na edit blog .
Sebab tada idea yang menyeronokkan . Tggu ilham datang lahh .
Waiting foe my blog updated oke . 
Keep in touch and do be my follower .

Iloveyou
and imissyou lahh sayang :)
Muuahh muaaahhhhhsssss !
Byebye .
Read more ...
nlad
A women with a different kinds of addiction